Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Biserica: femeile nu au voie cu părul scurt, vopsit sau coafat

in Evenimente

Anunţ incredibil al Patriarhiei Române: femeile nu vor avea voie în Catedrala Neamului decât în anumite condiţii. Conform unui articol publicat de Cătălin Prisăcariu pe nasultv.ro, într-una din mănăstirile din nordul României se găseşte, chiar la intrare, un afiş care stârneşte râsul, dar şi revolta enoriaşilor, mai ales în rândul femeilor.

Afişul precizează cum trebuie să se îmbrace femeia la biserică: „Femeia nu trebuie să poarte haine bărbăteşti şi nici bărbatul să nu îmbrace haine femeieşti, că tot cel ce face asta e urâciune înaintea Domnului Dumnezeu”. Mai jos se şi explică ce înseamnă de fapt urâciune: un cuvânt greu, atribuit diavolului în primul rând. Se mai precizează: „Cuvintele de mai sus din Sfânta Scriptură să fie spre trezire pentru toate femeile din acest veac, care se îmbracă în haine bărbăteşti, căci se aseamănă cu diavolul şi, dacă nu-şi schimbă comportarea şi îmbrăcămintea, se vor munci veşnic în iad.”

Reprezentanţii biserii continuă poveţele şi iau în vizor şi părul femeilor: „Dacă vreo femeie, din cauza unor aparente nevoinţe, şi-ar tunde părul lăsat de Dumnezeu pentru amintirea supunerii, să fie anatema ca una ce calcă această poruncă”. Anatema este descrisă mai jos ca fiind chiar despărţire de Dumnezeu şi pogorâre de viu în Iad.

Ba mai mult, conform afişului, „femeile care îşi tund părul ca să fie după moda veacului, cad sub acest blestem-anatema. Şi cu mult mai mare este răul pentru femeile din ziua de astăzi, căci pe lângă faptul că-şi tund părul, se mai şi coafează şi vopsesc”.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este o biserică în construcţie, aflată în Bucureşti pe Dealul Arsenalului. Este vorba despre cea mai mare şi fastuoasă construcţie din ţara noastră. Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost pusă în februarie 2011 şi data finalizării sale este stabilită în 2017. Costurile medii ale investiției se ridică la suma de 200.000.000 euro, biserica adunând în continuare donaţii de la enoriaşi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate