Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Biserica ia măsuri împotriva furturilor. Slujbe cu camere video

in Evenimente/Stiri online

Reprezentanții Protoieriei Tărgu-Cărbuneşti au anunțat că anul acesta toate lăcașurile de cult din Gorj vor fi dotate cu alarme și sisteme video de supraveghere, măsura luată pentru a evita furturile din biserici. Cheltuielile pentru dotarea celor 180 de biserici din județul Gorj vor fi suportate de enoriași.
”Am fost vizitaţi de o firmă de consultanţă pentru risc şi urmează al doilea pas, implementarea cu camere video şi sisteme de alarmă, cu tot ceea ce trebuie să aibă o instituţie. Primul pas a fost făcut. Fondurile vor fi suportate de la bieţii enoriaşi. Vor avea camere toate unităţile, toate parohiile din Gorj”, a declarat protopopul Iulian Mărgineanu, potrivit Mediafax.

Reprezentanții bisericii spun că vor apela și la consilierii locali și la primari, dat fiind faptul că în fiecare lăcaș se dorește instalarea a trei camere video, iar costurile acestora sunt destul de elevate.

Decizia vine în urma numărului mare de furturi din biserici. Un ultim caz a fost înregistrat luna trecută, când doi tineri au sustras din biserica comunei Leleşti o cununie din aluminiu pentru mire, două cutii cu cărbune, tămâie parfumată, o linguriţă folosită pentru împărtăşanie şi o cutie de argint cu moaşte. Hoții au fost prinși și sunt judecați pentru furt calificat. Preoții se tem că obiectele valoroase și nepăzite din bisericii sunt ispită pentru răufăcători.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate