Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

BNR lanseaza o noua moneda! Ce valoare va avea

in Evenimente

BNR lanseaza din 31 august o moneda din argint dedicata implinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviatie Roman.

11953276_10153211273182266_6786123610746796838_n

Moneda va avea o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, un diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 g, potrivit BNR.

Aversul prezinta doua avioane de epoca, respectiv un aparat de tip Farman si unul de tip Blériot, valoarea nominala 10 LEI, stema Romaniei, inscriptia Romania si anul de emisiune 2015.

Reversul reda un grup de militari ai Corpului de Aviatie Roman din perioada urmatoare constituirii acestuia, insigna de pilot militar instituita in 1915, inscriptiile Constituirea Corpului de Aviatie Roman, 100 ANI si ‘915, anul evenimentului aniversat.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Acestea includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul emisiunii numismatice este de 250 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310 lei.

Monedele din argint dedicate implinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviatie Roman au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate