Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

BRAVO LOR! Un grup de elevi de la un liceu din Piatra Neamţ au câştigat un premiu de 100.000 de dolari. Sala de clasa amenajata de copii este UNICA in tara noastra

in Educational

Un grup de elevi de la un liceu de prestigiu  pune în practică un proiect unic conceput în cadrul cercului de inventică.

Lucrările la super-clasa, cum şi-au denumit proiectul elevii de la Colegiul Naţional Petru Rareş au început în luna august, odată cu decorarea pereţilor sălii de curs din laboratorul de tehnologie de la etajul al treilea al liceului.   „Ideea a fost să facem o super-clasă, un prototip, cu echipamente digitale de afişare, mobilier ergonomic eficient, plăcut pentru copii, inclusiv pentru pauză, cu nişte canapele.

Cromatica, iluminatul, trebuie să-i atragă şi să fie plăcut şi pentru elevi şi pentru profesorul care predă“, spune Alexandru Iacob, profesorul care i-a stimulat pe elevii de la cercul de inventică să vină cu propuneri pentru noua înfăţişare a clasei.    Bugetul alocat pentru a transforma sala este de 9.500 de dolari, o ultimă tranşă din premiul de 100.000 de dolari pe care liceul l-a câştigat în ianuarie 2015 la Zayed Energy, un concurs de proiecte cu energie regenerabilă organizat de Emiratele Arabe Unite.

Doi elevi de clasa a X-a, Pavel Podbereschi şi Matei Radu au creat conceptul de decorare a pereţilor alegând trei nuanţe de verde cu triunghiuri, de forme diferite. Combinaţia desenelor dă senzaţia unor prisme care ies din perete, iar sala este iluminată cu leduri cu intensitate a luminii reglabilă.

„Cei doi elevi au ales culorile, au făcut schema şi formele care să dea senzaţia de 3D. Tot ei au şi trasat formele cu creionul pe pereţi. Eu doar le-am dat ideea generală: le-am spus să fie ceva nonconformist, ceva abstract, asimetric, culorile să se disperseze în albul tavanului. În plus, le-am propus ideea cu paleţii de pe pereţi care au rol de protecţie a pereţilor. Sunt altceva decât lambriurile clasice, şi pot fi suport la orice înălţime respectiv cuiere de haine, suporturi pentru flori, sunt multifuncţionale“, a mai precizat profesorul Iacob.

Prototip pentru alte clase moderne

Clasa este dotată cu multe prize, va avea videoproiector, ecran de proiecţii, o magazie cu imprimantă 3D, kit de robotică, aici urmând a se desfăşura cursuri de creativitate şi inovaţie în cadrul Centrului de Excelenţă înfiinţat la acest liceu.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate