Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

BREAKING NEWS. Este stirea momentului in Romania. Au decis in urma cu putin timp

in Evenimente

Legea de respingere a OUG 13 a fost votata in Senat. Calin Popescu Tariceanu nu a vrut sa mai conduca sedinta de plen

Senatorii au aprobat, in plen, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017 inregistrandu-se 110 voturi ”pentru”, noua abtineri si unul ”impotriva”.

Plenul Camerei Deputatilor ar putea dezbate si vota marti Legea de aprobare a OUG 14/2017, sub rezerva primirii raportului Comisiei juridice.

Dezbaterile asupra OUG 13 au durat aproximativ o ora si jumatate. PMP a anuntat, prin vocea liderului de grup, ca senatorii formatiunii se vor abtine, in timp ce Calin Popescu Tariceanu a parasit sala inainte de votul final, afirmand ca senatorii ALDE sa decida singuri cum vor sa voteze.

De altfel, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a refuzat sa conduca sedinta de plen in care a fost respinsa OUG 13, delegandu-l in locul sau pe unul dintre cei patru vicepresedinti, social-democratul Nicolae Badalau. Tariceanu a stat pe tot parcursul sedintei in bancile alocate senatorilor ALDE.

UPDATE ora 17.55 Legea de aprobare a ordonantei de urgenta 14, care abroga OUG 13 de modificare a codurilor penale, a fost aprobata in plenul Senatului.

UPDATE ora 15.00 Discutiile din Comisia juridica a Camerei Deputatilor au durat mai putin de 4 minute. Presedintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a citit forma legii, asa cum a iesit ea din Senat, si si-a intrebat colegii daca au observatii de facut. Cum nimeni nu a luat cuvantul, Nicolicea a supus la vot Legea de aprobare a OUG 14, aceasta fiind adoptata in unanimitate de catre deputatii juristi.

UPDATE Legea de respingere a ordonantei de urgenta 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului, urmand ca respingerea sa fie confirmata si prin votul plenului Senatului.

Raportul a fost adoptat cu unanimitate de voturi in Comisia juridica si urmeaza sa intre luni si in plenul Senatului.

De la Senat, OUG 13 va merge la Camera Deputatilor, care este forul decizional. Sursa: Stirileprotv.ro

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate