BREAKING NEWS. Lovitura primita de Romania in urma cu cateva momente

in Extern

Franta si Germania au fost tarile care au insistat cel mai mult ca Romania si Bulgaria sa nu adere acum la Schengen, iar Franta a cerut ca acest subiect sa nu se introduca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului JAI, potrivit unor surse oficiale.

12144790_10153289160812266_4735402771210838411_n

 

„Franta a fost cea care a dat tonul si care imediat a convins si Germania sa i se alature in a nu accepta Romania in spatiul Schengen. Au urmat Olanda si Finlanda, oricum Olanda isi asumase mai demult aceasta pozitie oficial. In aceste conditii, Romania, dar si Bulgaria au acceptat ca acest punct sa nu fie introdus pe ordinea de zi a sedintei JAI, la sugestia Frantei si Germaniei. Daca se punea pe ordinea de zi aderarea si Romania primea vot negativ, tara noastra ar fi trebuit sa o ia de la zero in ce priveste procedurile tehnice, iar asta ar mai fi durat inca cel putin un an si jumatate de proceduri”, au precizat marti sursele citate.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta au avut o discutie si au decis de comun acord sa accepte amanarea discutarii despre aderarea Romaniei pentru moment.

Dupa criza refugiatilor, spatiul Schengen va trebuit regandit, iar acest lucru va dura cel putin un an si jumatate, chiar doi ani. in aceste conditii, potrivit surselor oficiale citate, Romania mai are de asteptat pana la reasezarea spatiului Schengen, dupa care si subiectul intrarii tarii noastre sa fie reluat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.