Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

BREAKING NEWS! Turcia a INVADAT Siria! „Siria condamnă cu fermitate incursiunea armatei turceşti în provincia Ildib, lucru ce constituie o agresiune flagrantă la adresa suveranităţii şi securităţii teritoriului sirian”

in Extern

Autorităţile siriene au cerut, sâmbătă, plecarea imediată a trupelor turceşti care au intrat în nord-vestul Siriei, apreciind că prezenţa lor reprezintă ”o agresiune flagrantă”, informează Reuters.

Ministerul sirian de Externe consideră, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, că intarea unor vehicule militare turceşti prin punctul de frontieră Bab al-Hawa, controlat de rebeli, reprezintă o încălcare a dreptului internaţional, scrie news.ro.

„Siria condamnă cu fermitate incursiunea armatei turceşti în provincia Ildib, lucru ce constituie o agresiune flagrantă la adresa suveranităţii şi securităţii teritoriului sirian”, se arată în comunicatul ministerului.

Turcia afirmă că acţionează împreună cu grupări rebele pentru a aplica un acord de luna trecută cu Rusia şi Iran de la Astana, referitor la reducerea confruntărilor dintre insurgenţi.

„Agresiunea Turciei nu are legătură cu acordul de la Astana, ci constituie o încălcare a acestor termeni”, susţine Siria.

Idlib şi restul localităţilor din nord-vestul Siriei se numără printre cele mai mari bastioane ale grupărilor rebele care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, dar sunt tot mai des supuse atacurilor lansate de facţiunile jihadiste insurgente. Fieful opoziţiei siriene, provincia Idlib a fost teatrul unor bombardamente intense ale regimului sirian şi aliaţilor săi, care s-au soldat cu numeroase victime civile, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Sursa: stiripesurse.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate