Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Broccoli, super-alimentul şi super-medicamentul la îndemâna fiecăruia

in Articole/Biologie/Centru Media/Enciclopedie

   Deşi pe vremuri mai puţin cunoscut pe la noi, broccoli este, pe lângă faptul că este gustoasă şi hranitoare, un „super-aliment” şi, datorită extraordinarelor beneficii pentru sănătate, chiar un super-medicament, deoarece întăreşte sistemul imunitar, previne anemia, întăreşte oasele şi elimină toxinele din organism.

   Broccoli (Brassica Oleracea) face parte din familia cruciferelor, înrudindu-se cu varza şi conopida. Are o valoare nutritivă şi alimentară ridicată, plus un conţinut bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale, ceea ce o ajută să lupte cu celulele canceroase.Este o sursă excelentă de vitamina C, calciu, fier, proteine, şi alţi nutrienţi esenţiali.

   Profilul nutriţional al acestei legume este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente. Fibrele se combină cu acizii biliari din tractul digestiv şi sunt eliminate uşor. Acest proces reglează şi colesterolul rău (LDL) din sânge.

   100 g de broccoli aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C. această doză, administrată zilnic, în caz de răceală, scurtează perioada de manifestare a boliiO altă caracteristică a broccoli-ului este compoziţia bogată în fitonutrienţi, substanţe care diminuează semnificativ riscul de diabet, de boli cardiovasculare şi de cancer, adică exact bolile civilizaţiei moderne. Broccoli mai previne artrita, deoarece conţine sulforafane, substanţe care blochează distrugerea cartilagiilor deoarece interceptează o moleculă care produce inflamaţia locală.

   Extractul de broccoli aplicat direct pe piele reduce semnificativ efectele razelor ultraviolete, în felul acesta, protecjând împotriva cancerelor de piele. În înteriorul vaselor sanguine, broccoli ajută la dezvoltarea unor enzime care protejează structura internă a acestora.

   Broccoli crescut în aer liber este disponibil din iulie până în octombrie şi tot în aceste perioade se congelează.Calităţile nutriţionale optime provin de la plantele recoltate în aceste perioade. În magazine îl găsim proaspăt sau congelat. Dacă arată bine, atunci sunteţi sigur că plantele au fost tăiate de scurt timp. Broccoli se spală şi se taie în bucăţele mici şi se prepara in diferite feluri, ca salate, garnituri, sote-uri, sau la cuptor. (foto: C. DUMITRU)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate