Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Brosura despre Sfanta Scriptura

in Religie

biblia

Vă sunt necesare numai câteva minute din timpul dumneavoastră preţios pentru a citi această scurtă expunere. Noi trăim într-adevăr într-o epocă foarte agitată. Zilnic auzim ştiri despre evenimente deosebite. Ceea ce s-a relatat mai demult într-un secol, astăzi face parte din ştirile aproape zilnice. Catastrofe naturale, foamete, războaie, lupte între triburi, „purificări“ etnice, terorism motivat religios, infracţiuni de neconceput, criminalităţi de orice fel sunt relatate în toată lumea. În aceeaşi ţară pe coasta de vest ard pădurile pe o suprafaţă de sute de km pătraţi, în timp ce pe coasta de est este o furtună cu urmări distrugătoare. Nimic nu mai este cum a fost odată. Aproape fiecare om a făcut această afirmaţie de când au avut loc atacurile asupra turnurilor de la World Trade Center din New York şi asupra clădirii Pentagonului din Washington, pe 11 septembrie 2001. Pentru problemele politice, economice şi sociale nu sunt în perspectivă soluţii eficace nici naţionale şi nici internaţionale.

În acest tractat vrem să prezentăm pe scurt evenimentele actuale în lumina profeţiei biblice. Sunt aproximativ 6000 de ani de când primii oameni au văzut pentru prima dată lumina acestei lumi. Socotit în mare, au trecut de la Adam până la Avraam 2000, de la Avraam până la Hristos la fel 2000 de ani şi de la naşterea lui Hristos, începutul socotirii timpului nostru, din nou 2000 de ani. Pe bună dreptate ne întrebăm dacă trecerea nu numai într-un alt secol, ci şi într-alt mileniu, va aduce ceva extraordinar şi în istoria omenirii.

Speculaţiile asupra acestui timp s-au înmulţit de la intrarea în noul mileniu. Experţii prevăd un tablou obscur pentru viitorul apropiat, în special în ceea ce priveşte Orientul Mijlociu. Da, există chiar unii, ca acel deputat al congresului din S.U.A., care îşi exprimă gândul, dacă noi suntem poate prima generaţie care trebuie să se teamă că va fi ultima în civilizaţia prezentă. Se vorbeşte deschis despre «escatologie» şi despre «infernul apocaliptic», care ar putea să izbucnească în scurt timp peste pământ. Evident este îngrijorată şi opinia publică de ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Depindem noi la aceste teme aşa de importante de văzători? Trebuie să-i consultăm pe filozofi şi să-i interpretăm? Sau poate să-i vizităm pe ghicitori şi astrologi? Trebuie să ne întoarcem la Nostradamus sau alţi auto-intitulaţi „profeţi” ca să găsim sfat şi să le explicăm predicţiile? Sau putem găsi răspunsuri adevărate şi sigure la toate aceste întrebări în Sfânta Scriptură? Da, cu siguranţă, căci este scris: „… avem Cuvântul proorociei făcut şi mai tare; la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre.“ (2 Petru 1:19).

O informare actuală din Sfânta Scriptură este necesară şi ar trebui să fie bine venită pentru fiecare om care vrea să afle sincer şi deschis despre lucrurile care se întâmplă acum. Dumnezeu, care este Atotştiutor, a putut să lase scris deja la începutul timpului, ceea ce se va întâmpla până la sfârşit timpului. Oamenii scriu istoria pe baza evenimentelor deja împlinite. Dumnezeu a scris dinainte întreaga istorie a omenirii şi «istoria mântuirii» care se desfăşoară până la formarea noului cer şi a noului pământ, până când timpul se revarsă din nou în veşnicie. Evenimentele şi succesiunea lor sunt descrise cu claritate în Sfânta Scriptură. Ele sunt ireversibile şi se vor întâmpla cu siguranţă.

În «Viziunea 7000» vrem să atragem atenţia mai întâi asupra lucru­rilor care vor veni negreşit asupra noastră în viitorul apropiat şi apoi să arătăm calea de scăpare, înainte să vină judecata nimicitoare: „Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi locuitorii pământului” (Luca 21:34-46). În ceea ce priveşte desfăşurarea actuală, există într-adevăr o orientare clară din Sfânta Scriptură pe baza «semnelor timpului»: „Tot aşa şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul Omului este aproape, este chiar la uşi” (Matei 24:33). Şi chiar dacă se pare că de 2000 de ani nu a mai intervenit nimic deosebit direct din cer şi oamenii nu cred că Dumnezeu intervine în istorie, totuşi se va întâmpla pentru că este prezis în Cuvântul lui Dumnezeu.

Tot aşa sunt scrise desfăşurările ultimului timp din Europa, în special de la schimbarea din octombrie-decembrie 1989, în legătură cu împlinirea profeţiei biblice. Înaintea ochilor noştri ia naştere «Europa unită», cum a fost stabilit în 1957 în «Tratatele romane». Duşmanii istorici au devenit prieteni. Contradicţiile din est şi vest sunt deocamdată anulate. Linia de despărţire care trecea prin mijlocul Germaniei şi prin continentul european, nu mai există. Se formează o «Casă comună europeană» în care urmează să aibă toţi loc, o «Europă unită». De la 1 ianuarie 2002, 300 de milioane au putut plăti cu aceeaşi monedă, EURO, în cele 12 ţări care au format Uniunea Europeană. De la 1 mai 2004, sunt 15 state care formează Uniunea Europeană, populaţia acesteia ajungând la 450 de milioane de oameni. Aceasta completează faza cea mai importantă din cadrul unificării Europene. Cu aceasta se ridică din nou în faţa ochilor noştri «Împărăţia Romană» — ultima din cele patru împărăţii pe care le-a văzut proorocul Daniel în Vechiul Testament (cap. 2+7). Aceasta corespunde cu «puterea fiarei» din Apocalipsa, care se ridică din marea popoarelor europene şi de care se miră întreaga lume (cap. 13). Uniunea Europeană va deveni cea mai mare putere mondială datorită unirii celor trei puteri: cea politică, cea economică şi cea religioasă. La aceasta nu este vorba numai despre puterea mondială politico-economică, ci mai ales despre «călăreaţa» religioasă (cap. 17) care ţine hăţurile în mână şi astfel dirijează cele ce se întâmplă. Această «autoritate mondială» spirituală, reprezentată prin Papalitate, este respectată şi recunoscută de toţi conducătorii religioşi şi politici.

Aşa cum întreaga lume a fost martoră la decăderea uneia din cele două super-puteri în anii 1989-1990, la fel va fi şi cu cea de a doua mare putere, SUA, cea care a fost motorul războiului împotriva terorismului începând cu 1 septembrie 2001 şi care îşi pierde tot mai mult influenţa mondială, mai ales după intervenţia din Irak. Singura mare putere care rămâne este Uniunea Europeană şi ea va impune direcţiile pentru comerţul mondial şi pentru globalizare. Imperiul Roman, format încă din anul 30 după Hr., trebuie să stăpânească încă o dată asupra acestui pământ acum, la sfârşitul timpului, căci este scris în Cuvântul profetic din Biblie: „Fiara a patra este o a patra împărăţie, care va fi pe pământ. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâşia pământul, îl va călca în picioare şi-l va zdrobi” (Daniel 7:23).

Mersul evenimentelor actuale, chiar şi procesul de pace care se desfăşoară în prezent, au fost prezise în profeţiile din Vechiul şi Noul Testament. Apostolul Pavel a văzut dinainte desfăşurarea prezentă în toate domeniile şi a scris acum două mii de ani ceea ce devine în faţa ochilor noştri realitate: „Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea. Când vor zice: ,Pace şi linişte!‘ atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.“ (1 Tes. 5, 2-3). Cuvântul cheie este „pace” pus în legătură cu cuvântul „linişte, securitate”. Aşa cum a făcut-o în 27 octombrie 1986, Papa a invitat şi în 24 ianuarie 2002 la Assisi, Italia, pe reprezentanţii celor douăsprezece mari religii mondiale să i se alăture într-o conferinţă de pace. Concesia făcută adevărului că religiile au fost răspunzătoare pentru războaiele din trecut, a dus la declaraţia comună prin care toate religiile se legau să se opună războiului şi  terorismului şi să lupte pentru pace şi dreptate pe pământ.

De când a venit Mihai Gorbaciov la putere în 1985, a avut loc o «conferinţă de pace şi securitate» după alta. «Întâlnirile la nivel înalt» care au intrat în istorie, au condus la destinderea între est şi vest, au făcut posibilă reunirea Germaniei şi au realizat independenţa ţărilor est-europene. Pe politicieni îi interesează intens acum «pacea» aceasta prezisă şi mai ales «securitatea» cuprinzătoare. Aceste noţiuni sunt folosite tot mai mult în legătură cu evenimentele din Orientul Mijlociu. Israelul devine tot mai mult «punctul fierbinte» al eve­nimentelor în politica mondială şi împreună cu el Ierusalimul, care va deveni «piatra grea» pentru toate popoarele din împrejurime, aşa cum a proorocit proorocul Zaharia (cap. 12).

Când ştirile despre Bin Laden, Mullahul Omar, Tora Bora, Afganistan, Irak şi Al Khaida se vor fi uzat, atunci soluţia pentru „marea problemă” va fi la îndemână. După cum este deja prezis în Cuvântul profetic, va fi proclamată o pace. Din păcate va fi numai o «pace aparentă» realizată prin multe compromisuri negociate de politicieni, binecuvântată de cea mai înaltă autoritate religioasă, chiar dacă Israelul jertfeşte «teritorii pentru pace» şi naţiunile arabe au o suprafaţă de 640 de ori mai mare decât cea a Israelului. Dar, aşa cum este scris, atunci va veni o prăpădenie neaşteptată asupra omenirii. Timpul este foarte aproape, de aceea avem nevoie de călăuzire de sus.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate