Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

BUNA VESTIRE. Tradiții și obiceiuri în această zi

in Articole/Religie/Spiritualitate/Stiri online

În data de 25 martie este sărbătorită in fiecare an Buna Vestire care este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbătorile Maicii Domnului.
Ce semnificație are această sărbătoare?
Buna Vestire reprezintă momentul în care Fecioara Maria este anunțată de Arhanghelul Gavril că o să-L nască pe Iisus Hristos. Atât biserica ortodoxă cât și cea catolică susțin că Buna Vestire a avut loc la Nazaret, diferă doar locul în care această minune s-a întâmplat. Credincioșii catolici susțin că Buna Vestire s-a întâmplat în Biserica Bunei Vestiri iar credincioșii ortodoxi consideră că Buna Vestire s-a petrecut la Biserica Ortodoxă Grecească a Bunei Vestiri.
Fecioara Maria a fost chemată să dea naștere Mântuitorului, a încuviințat și a devenit Născătoare de Dumnezeu.
Această sărbătoare se numește în popor Blagoveștenie fiind praznicul în amintirea zilei în care Fecioara Maria a fost vestită că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, dar și Ziua Cucului deoarece primul cântec al cucului, care anunță venirea primăverii are loc în această zi.
De Buna Vestire care este sărbătorită în timpul Postului Mare, Biserica acordă dezlegare la pește.
Tradiții și obiceiuri
O tradiție din popor spunea că în cazul în care auzeai primul cântec al cucului în spate și pe stomacul gol, era un semn rău. Mai există un obicei străvechi care zice că dacă numeri de câte ori își cântă cucul numele, afli câți ani mai ai de trăit(dar este doar un obicei).
În această zi nu avem voie să ieșim din casă flămânzi, trebuie să mâncăm bine.
Femeile nu au voie să spele rufe, să coasă și nu se fac munci grele în gospodărie.
De Buna Vestire oamenii nu au voie să se certe deoarece vor avea necazuri tot anul și e bine să se pună pe pragul casei pâine și sare pentru hrana îngerilor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate