Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bună ziua, Planetă Albastră! Astăzi este ziua ta, LA MULȚI ANI!

in Articole/Astronomie/Evenimente/Stiri online

Astăzi este ziua Planetei Albastre. Ziua Pământului vrea să atragă atenția oamenilor asupra faptului că mediului înconjurător are o importanță vitală pentru om. Ziua de 22 aprilie a devenit Ziua Pământului (Earth Day) în 1970, la inițiativa senatorului american Gaylord Nelson.
În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a Planetei Pământ.
Ziua Pământului urmărește să încurajeze oamenii din întreaga lume să fie mai prietenoși cu mediul. Acum, este coordonată la nivel mondial de rețeaua non-profit Earth Day Network și are propriul steag.

Ziua Pământului are ca scop să atragă atenția asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării dar și să arate ce poate fiecare dintre noi să întreprindă pentru a ajuta la conservarea naturii.
De Ziua Pământului vă prezentăm câteva curiozități despre Planeta Albastră:
-Pământul are în jur de 4,5 miliarde de ani. Stabilirea vechimii Pământului a fost făcută de cercetători după ce au analizat și datat cele mai vechi roci de pe suprafața planetei, precum și meteoriții care au fost descoperiți. Ei au ajuns la concluzia că Pământul s-a format în urmă cu 4,5 miliarde de ani cam la 10 milioane de ani după Soare.
-Pământul a fost violet! Un cercetător din cadrul Universității din Maryland, Shil DasSarma, susține că în trecut Pământul ar fi avut nuanțe de violet. Cercetătorul crede că primele specii de microorganisme terestre ar fi folosit o altă moleculă, nu clorofila, pentru procesele metabolice, fapt care le-ar fi conferit o tentă violet.
-Peste 20 de milioane de tone de aur s-ar afla sub mări și oceane. Vestea proastă este că o mare parte din acest metal prețios este diluat în apa mărilor și a oceanelor.
-Zilnic, aproximativ 100 de tone de material interplanetar, cel mai des sub formă de praf, cade pe suprafața Pământului, particulele provenind în special de la comete.
-Oamenii de știință susțin că oceanele Pământului ar fi apărut în urma unui bombardament cu comete care s-a întâmplat acum 3,85 miliarde de ani. În timpul evenimentului cunoscut ca „Marele Bombardament”, planeta Pământ și alte planete, ca Marte, Venus sau Mercur au fost lovite de zeci de mii de comete.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate