Buzău, locul de unde poți cumpăra roșiii banană și roșii ananas. Cum arată și ce gust au

in Evenimente/Stiri online

Un grup de cercetători din Buzău și-au propus să revoluționeze legumele și studiază nu mai puțin de 1.200 de specii de roșii. Roșii banane sau roșii ananas sunt doar două exemple care au impresionat legumicultorii veniți să vadă minunile de la Buzău.

În serele de la Stațiunea de Cercetare din Buzău stau la loc de seamă 1.200 de soiuri de tomate care se întrec în culoare, formă și gust. Dacă roșia lămâie are o culoare ceva mai gălbuie și e mai acrișoară, roșia ananas e dulce cu miez rozaliu, iar roșia ardei capia este un adevărat deliciu, după cum susțin cercetătorii. Roșia banană însă le întrece pe toate. Are forma lunguiață, două culori, galben și portocaliu, iar gustul este de neegalat.rosii banana
„Este o tomată foarte bună pentru consum în stare proaspătă, o tomată cu gust dulce-acrișor, pretabilă pentru masă, nu pentru industializare.„, a declarat pentru ProTv, Costel Vânătoru, unul dintre cercetători care afirmă că studiază un nou tip de roșie bogată în vitamina C și betacaroten, substanțe întâlnite în special la morcov.rosii ananas

Părerile legumicultorilor prezenți la ”expoziția de roșii” de la Buzău sunt împărțite. În timp ce unii au decis deja să investească în cultivarea roșiilor banană, alții sunt destul de sceptici. „Este foarte bine, dar este foarte greu să se pună în practică. În piața românească nu cred ca ar fi primite așa, pentru că omul vine să își facă o salată, nu vine să își facă o salată din banană, cred eu.”, explică pentru ProTv, Valentin Harabagiu, legumicultor.

Specialiștii de la Stațiunea de Cercetare din Buzău mai au în derulare și proiecte de modificare a vinetelor, castraveților și a ardeilor grași.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.