Buzăul NU aparține de Moldova

in Articole

Tot mai mulți tineri buzoieni care au plecat la studii atât în București, Galați sau alte orașe din România, cât și în străinătate, sunt băgați în aceeași oală cu moldovenii. Acum să nu pară că aș avea vreo problemă cu moldovenii, însă oricât ai încerca să îi explici cuiva că BUZĂUL NU APARȚINE DE MOLDOVA, crede că îți e rușine să recunoști că ești moldovean.

harta_romania_muntenia

Eu sunt din Buzău și m-am mutat de câțiva ani în București pentru studii. Atunci când am avut ocazia să cunosc oameni noi, atât la facultate, la locul de munca sau în diverse locuri și am spus că sunt din BUZĂU, foarte mulți au spus „aa..ești moldoveancă!”.

NU, nu sunt MOLDOVEANCĂ!

Haideți să lămurim și această problemă:

1. Buzăul, geografic, nu se află în Moldova. Istoric, cândva, o parte din Buzău a aparținut regiunii istorice numite Moldova. Și cand zic BUZĂU mă refer la judet, nu la oraș.

2. Trebuie să mentionez ca există unii buzoieni (repet, din județul Buzău) cu un accent ușor moldovenesc, deoarece Moldova ne este vecină. Există si buzoieni (din unele parti ale judetului, mai exact din zona Siriu, foarte aproape de Covasna/Brasov) care au accent ardelenesc. Ei, de asta ce mai zici? Buzăul se suprapune Subcarpatilor Curburii, o zona de confluenta intre cele 3 mari regiuni istorice, asa ca e normal sa existe influente din toate. Insa, geografic se afla in Muntenia si s-a aflat cam dintotdeauna.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*