Buzele pline, silicoanele, talia cât mai subţire şi fundul bombat cauta barbatii acum, însă în urmă cu 130 de ani, criteriile de frumuseţe erau altele.

in Stiri online

În prezent, “armele secrete” ale femeilor sunt buzele pline, silicoanele, talia cât mai subţire şi fundul bombat, însă în urmă cu 130 de ani, criteriile de frumuseţe erau altele. Bărbaţii ştiau în mod clar ce să caute la o domniţă dacă se gândeau la căsătorie.

În 1883, un pastor pe nume George W. Hudson a scris o carte cu sfaturi pentru burlacii care vor să îşi găsească o soţie potrivită.

Printre cele mai importante aspecte de care trebuia să ţină cont un bărbat era capul ”bulbos”. Deşi sună ciudat, în spatele acestui termen stă o idee complexă. În acea perioadă era foarte populară frenologia, o teorie conform căreia există o corelaţie între caracterul şi funcţiile intelectuale ale individului, pe de o parte, şi conformaţia craniului, pe de altă parte. Prin urmare, multe trăsături fizice erau asociate cu particularităţi ale personalităţii. Femeile cu capul rotund erau considerate mai atrăgătoare, mai energice şi ”bine sexuate”.

În cărţile din acea vreme se mai recomanda ca partenerii să stea împreună şi să se “mimeze” fericirea, chiar dacă ea lipsea cu desăvârşire.

De asemenea, burlacii erau încurajaţi să aleagă o nevastă care poate să ridice greutăţi.”Alegeţi de soţie o femeie cu un bust plin, dar şi cu un cap mare, bine proporţionat, o femeie care poate să alerge, să meargă şi să ridice greutăţi. Ce dacă talia e puţin mai mare? Este un defect bun al unei femei care o să devină mamă”, era specificat în ghidul de căsnicie.

Şi cum era de aşteptat, exista şi o categorie cu “AŞA NU”. De exemplu, femeile arţăgoase erau de evitat în acea perioadă. Dacă o tânără se dovedea a fi vorbăreaţă, sarcastică sau avea prea multe păreri, aceste trăsături ar fi reprezentat un semn de alarmă pentru pretendenţii săi.

De asemenea, bărbaţii fugeau de femeile bătrâne. “Nu poţi face nimic cu ea. Absolut nimic”, era specificat în ghidul scris de Hudson.

Sursa: descopera.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.