Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

C.P.Tăriceanu: Sunt un politician incomod. Nu demisionez

in Evenimente/Politic/Stiri online

Acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declară că nu are nicio legătură cu faptele penale descrise în dosar. Mai mult decât atât, politicianul este convins că urmărirea sa constituie un abuz de drept pentru că este considerat un ”politician incomod”, fapte care nu îl vor forța să demisioneze, mai ales că în dosar nu are calitatea de inculpat.

„N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiţie în acest dosar, ci din alte motive lesne de înţeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful aşezat ani şi ani pe unele dosare aflate la DNA. Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea”, a precizat Tăriceanu, ca reacţie la anunţul DNA privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a prezentat la sediul DNA ca persoană privată, având calitate de suspect în dosarul retrocedărilor ilegale, 90/P/2016. În ciuda acuzațiilor aduse președintelui Senatului, de mărturie falsă și favorizarea infractorului, acesta susține că ”este absurd să fie bănuit că ar fi vrut să-și pericliteze poziţia în societate, să favorizeze prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu are niciun fel de legături sau afinităţi.

În finalul declarațiilor, Călin Popescu Tăriceanu ține să sublinieze că „nu va slăbi presiunile ca Preşedintele României şi CSAT să-și facă datoria pentru aflarea adevărului în cazul Hexi-Pharma”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate