Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cadre didactice şi studenţi de la Academia Navală, în vizorul DNA

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Procurorii militari din Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, din componenţa Direcției Naționale Anticorupție, au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a două cadre didactice şi doi dtudenţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, pentru luare, respectiva dare de mită.

   Aceştia sunt: Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu, cadre didactice din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – Constanța (ANMB), acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă şi studenţii Daniel Gheorghiţă Alexa, acuzat de dare de mită şi complicitate la dare şi luare de mită, respectiv Andrei Tudor Cantoriu, acuzat de dare de mită, transmite un comunicat al DNA.

   Din rechizitoriul întocmit de procurorii militari, reiese că în perioada august – septembrie 2016, inculpații Antonescu Iulian și Ciobanu Camelia, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, au primit de la mai mulți studenți, printre care și Alexa Daniel Gheorghiță și Cantoriu Andrei Tudor, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei și 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei și 600 euro – Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro și 50 de dolari – Ciobanu Camelia. Banii au fost primiţi pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada respectivă.

   În același context, inculpatul Antonescu Iulian a pretins și primit de la un alt student (martor în cauză) suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg, tot cadru didactic în cadrul A.N.M.B.astfel încât studentul să primească o notă de promovare la un examen restant.

   În cauză s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților Antonescu Iulian și Ciobanu Camelia, respectivele sume fiind consemnate la unități bancare, pe numele acestora. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța (foto: anmb.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate