Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Câinele primul prieten al omului

in Psihologie

1_original

Câinele – primul prieten al omului, însoţitorul, ajutorul şi apărătorul acestuia. Foarte adesea câinele este ca o fereastră a sufletului stăpânului, el nu spune nimănui despre tristeţea care îi apasă inima stăpânului şi niciodată nu încetează să-l iubească. Persoana care deţine un câine are un ritm de viaţă mai dinamic, se plimbă mai des în aer liber, este mai puţin expusă bolilor cardiovasculare şi virusurilor care provoacă infecţii respiratorii. Blana câinelui se foloseşte pentru tratarea bronşitei şi a reumatismului.

Atunci când se plimbă singură prin casă, pisica indică zonele geopatogenice ale locuinţei (locul în care ea doarme) şi zonele cu afecţiuni ale omului. Pisica nu numai că ştie ce şi unde vă doare, dar se şi întinde pe acest loc, pentru ca, prin căldura sa, să vă uşureze durerea (e adevărat că asemenea pisici tămăduitoare trebuie să ştiţi cum să vi le alegeţi).

Păsările cântătoare din cele mai vechi timpuri erau folosite pentru înlăturarea mâhnirii şi a spiritelor rele. Vibraţiile sonore vii vă ajută să preveniţi şi să scşpaţi totodată de stres.

Cumpăraţi-vă un acvariu dacă suferiţi de astm

Pentru atenuarea simptomelor de astm este recomandabil să vă cumpăraţi un acvariu, pentru că acesta face ca aerul să fie mai uşor de respirat, observarea jocului peştişorilor vă linişteşte sistemul nervos, iar o dispoziţie emoţională bună poate preveni accesele de tuse.

Dacă aveţi bronşită luaţi-vă un setter!

Bronşita este inflamarea mucoasei bronhiilor care unesc căile respiratorii de plămâni. Când sunt inflamate bronhiile, trecerea curentului de aer către plămâni se îngreunează, iar bolnavul tuşeşte, eliminând o cantitate mare de flegmă. Bronşita acută se caracterizează prin temperatură ridicată, tuse, expectoraţie. Bolnavul este expus bolilor infecţioase ale gâtului.

Inflamarea bronhiilor este însoţită adesea de pierderea glasului şi răguşeală. Bronşita acută poate reprezenta o ameninţare pentru viaţa unui copil cu o sănătate slabă sau pentru cea a unui adult care suferă de emfizem pulmonar sau de o boală de inimă. În celelalte cazuri complicaţiile apar destul de rar. Când se reuşeşte luarea sub control a bolii la primele simptome, bronşita acută devine mai puţin periculoasă. Convalescenţa durează câteva săptămâni.

Bronşita cronică se depistează mai greu, se manifestă sub formă de tuse şi răguşeală în curs de câteva luni, iar adesea chiar câţiva ani. Tusea este de obicei încordată, mai puternică seara şi dimineaţa.

Tratarea: în mod obligatoriu trebuie să vă lăsaţi de fumat. Luaţi-vă un setter, un bichon maltez sau un cocker spaniol – emoţiile pozitive, plimbările zilnice cu alergări în aer liber împreună cu caţelul vă ajută să creşteţi rezistenţa organismului în faţa infecţiilor. Luaţi ca exemplu stilul de viaţă al bichonului maltez: dormiţi la căldură, feriţi-vă de curent, rasfăţaţi-vă cu fructe şi ţineţi-vă cât puteţi departe de praf, fum sau mirosuri puternice.

Dacă suferiţi de varice luaţi-vă un boxer!

Unul dintre simptomele acestei boli este sentimentul de apăsare în membrele inferioare, mai ales după ce aţi stat foarte mult timp în picioare. Parcă muşchii vă obosesc, gleznele vi se umflă, iar membrele inferioare vă mănâncă în continuu. Noaptea puteţi simţi o durere chinuitoare şi enervantă, chiar şi cârcei în picioare.

Dilataţia venelor provocată de varice este o boală care la cei mai mulţi se moşteneşte. Dacă o persoană din familie a suferit de această boală, este bine să aveţi grijă şi să vă căutaţi un serviciu care să nu necesite să staţi prea mult în picioare.

Dacă există posibilitatea să vă apară varice, purtaţi-vă ca şi cum ele deja ar exista. Încercarile de a preveni apariţia acestei boli sunt la fel de necesare ca şi maăurile luate pentru tratarea ei.

Tratament Dacă suferiţi de dilataţia venelor din cauza varicelor cel mai bun companion de viaţă este un boxer. Îmbrăcaţi-vă într-un costum elastic, luaţi în mână lesa şi plecaţi cu câinele la plimbare. Plimbările pe jos vă sunt de mare ajutor, dar, cu toate acestea, trebuie să evitaţi plimbările lungi atunci când vremea este deosebit de călduroasă sau umedă (venele mici se pot umfla şi se pot sparge). Cel mai bine şi de mare ajutor este să vă jucaţi cu câinele lângă apă sau în apă până la genunchi.

Pentru durerile de cap luaţi-vă pisică!

Cuza durerilor de cap sunt supraâncordarea sau leziunile muşchilor. În cazul supraâncordării durerea de cap este surdă, înăbuşită, constantă şi adesea durează chiar mai multe ore.

Persoana care suferă de durere de cap cauzată de supraâncordare este neliniştită şi iritată. Cel mai mult timp aceasta îşi ţine capul foarte drept şi îşi încordează muşchii gâtului şi ai craniului fără să observe însă acest lucru. Dacă sunt încordaţi muşchii capului şi ai gâtului pot chiar ei să provoace o durere de cap pentru că excită terminaţiile nervoase sensibile şi apasă pe vasele sangvine din această zonă a corpului. Adesea oamenii cu o durere cronică de cap suferă de depresii.

Tratament Cea mai folositoare în asemenea cazuri este pisica. Contactul emoţional cu animalul eliberează capul obosit, sunetele pe care le scoate atunci când toarce vă liniştesc, iar atunci când pisica se aşază în zona gâtului dumneavoastră, vă încălzeşte şi slăbeşte încordarea în care se află muşchii capului, ai gâtului şi ai umerilor.

Jucaţi-vă cu animalele când suferiţi de diabet

În cazurile de diabet nedependent de insulină trebuie ca dieta bolnavului să fie supravegheată cu atenţie, trebuie controlată greutatea constant şi trebuie făcute unele exerciţii fizice. Datorită prezenţei animalelor în casă, bolnavul se menţine într-o formă emoţională şi fizică bună, iar alergatul după animal nu face decât bine.

Migrenele sunt înlăturate de canar

Femeile active, cele care vor să facă totul perfect, perseverente, ferme în decizii sunt cele mai supuse migrenelor. În cele mai multe cazuri, în familia lor a fost cineva care a suferit de o asemenea boală. Cele care suferă de migrene ar trebui să-şi cumpere un canar. Sunetele melodice şi caracterul nepăsător al canarului vă ajută să începeţi să vedeţi viaţa în alt fel.

Plimbările în aer liber cu pisica vă ajută în bolile de inima

Chiar dacă nu aveţi o predispoziţie moştenită către tulburările activităţii inimii, nu puteţi neglija influenţa unor factori care ar putea provoca apariţia lor. Printre aceşti factori care cresc riscul apariţiei bolilor de inimă se numără: fumatul, supraponderalitatea, alimentaţia bogată în colesterol, stresul emoţional şi absenţa activităţii fizice.

Dacă aveţi inima bolnavă, dar duceţi o viaţă apropiată de cea a unui om normal, trebuie să vă aşteptaţi la o stare mai bună atât din punct de vedere intelectual, cât şi fizic. Luaţi-vă un câine sau o pisică, plimbaţi-vă, vorbiţi cu toată lumea şi viaţa o să înceapă din nou să vă surâdă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate