Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Călătoria cu avionul pusă sub lupă. Toate datele personale ale călătorilor vor fi trecute într-o bază de date a autorităților naționale

in Evenimente/Extern/Stiri online

Parlamentul UE a decis aprobarea unui nou sistem de supraveghere a cetățenilor, numit PNR, prin care se dorește prevenirea, detectarea, investigarea și aducerea în justiție a infracțiunilor teroriste. Toate companiile aeriene vor fi obligate să informeze datele pasagerilor pentru toate zborurile din state terțe către UE și viceversa.
”Am adoptat un nou instrument important pentru combaterea terorismului și traficanților. Prin colectarea, distribuirea și analizarea informațiilor PNR, agențiile noastre pot observa modele de comportament suspicios care trebuie urmărite. PNR este un instrument esențial pentru combaterea terorismului și a criminalității „, a declarat Timothy Kirkhope, membru al Parlamentului European, potrivit europarl.europa.eu.

Fiecare stat membru UE va crea o bază de date cu toți pasagerii care intră și ies din spațiul european. Aceasta se va numi PIUS și va fi responsabilă de colectarea, păstrarea și procesarea datelor PNR, de transferul lor către autoritățile competente și de schimbul lor cu PIUS din alte state membre și cu Europol, strict pentru a preveni infracționalitatea și terorismul. De asemenea proiectul PNR poate fi adoptat și pentru zborurile din Europa dacă statele membre doresc acest lucru. Cu condiția să se notifice Comisia Europeană în prealabil, sistemul PNR oferă libertatea oricărei țări să colecteze și să proceseze datele pasagerilor, inclusiv de la agenții și operatori de turism.

În România, potrivit tvr.ro, cu referință la noua directivă PNR, o parte din aleșii europeni îi contestă calitatea de instrument de luptă împotriva terorismului și îl consideră un atentat la protecția datelor personale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate