Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Călin Popescu Tăriceanu, a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de fosta sa soţie Ioana Valmar şi de fostul premier

in Evenimente

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de fosta sa soţie Ioana Valmar şi de fostul premier, Victor Ponta. Este vorba despre dosarul în care e judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Notarul Ioana Valmar a fost audiat în calitate de martor în dosarul retrocedării ilegale a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Tăriceanu, la acea perioadă premier, şi ar fi convenit că actele notariale sa fie făcute la cabinetul soţiei lui Călin Popescu Tariceanu, potrivit Digi24.

Şeful Senatului este acuzat şi el de procurori că ar fi dat o declaraţie de martor în care ar fi încercat să-i acopere pe cei implicaţi în acest dosar. Şeful Senatului spune că este nevinovat, şi că DNA dă dovadă de exces de zel, fiind vorba de „un abuz de drept”. Detaliile apar în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu aflat în arhiva Curţii Supreme.

Prin declaratia pe care a dat-o, Ioana Valmar a confirmat că Tăriceanu a ţinut legătura cu Dan Andronic şi Tal Silbestein, după ce aceştia i-au oferit consultanţă la alegerile din 2008. „Precizez că am participat la nunta lui Dan Andronic în anul 2007-2008 la care a fost prezent şi Tal”, Ioana Valmar. „Pe Shimon Sheves l-am cunoscut la nuntă la Dan Andronic fiindu-ne prezentat de Tal. Eu am fost însoţită de fostul meu soţ Călin Popescu Tăriceanu şi am stat împreună cu Shimon Sheves şi soţia acestuia la masă.  Nu-mi amintesc să fi lucrat pentru soţul meu în campanie”, Ioana Valmar „Pe Marcovici Marius l-am cunoscut în campania din perioada 2007-2008 făcând parte din echipa de campanie a lui Tal sau a lui Dan Andronic.

Nu ştiu care era relaţia dintre Marcovici Marius şi cei doi, dar i-am văzut împreună, discutând strategii, chestiuni politice”, Ioana Valmar. „Despre implicarea lui Tal Silberstein în procedurile de retrocedare a unor bunuri pretinse de Paul Al României am aflat de la acesta la o masă (eveniment) în campanie, dar nu-mi amintesc să fi fost cineva de faţă.  Tot atunci mi-a spus că partenerul său în această afacere este Remus Truică. Numele lui Beny Steimetz a fost pomenit în anumite discuţii la care am asistat dar nu-mi amintesc contextul”,
Discuţiile Tăriceanu-Silberstein

De asemenea, din convorbirile telefonice purtate Tăriceanu în perioada noiembrie-decembrie 2015, interceptate în baza mandatului de supraveghere tehnică emis în prealabil de judecător, rezultă că acesta a păstrat o relaţie apropiată cu Tal Silbertsiein (cu care foloseşte un limbaj familiar, prezentând detalii despre activitatea curentă a membrilor familiei), cu care insistă să se întâlnească, în Israel sau în altă ţară din Europa.

Convorbirea este din 7 decembrie 2015, după ce fosta soţie, Ioana Valmar, fusese audiată ca martor la DNA, fiindu-i solicitate acte în legătură cu vânzarea fermei Băneasa (în legătură cu care aceasta a declarat la momentul respectiv că al Silberstein a fost implicat). Redarea discuţiei telefonice purtată în ziua de 07 decembrie 2015, ora 19:58:51, Călin Popescu Tăriceau este contactat de Tal Silberstein. Citeste mai mult: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate