Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Calin Popescu Tariceanu critica „mascat” ordonanta de urgenta: „Cred ca nimeni nu poate sa puna sub semnul intrebarii ceea ce este legal”

in Politic

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat voalat ordonanta de urgenta a guvernului privind modificarea legislatiei penale, sustinand ca ar fi fost mai indicat ca prevederile sa fi fost discutate in Parlament, potrivit  aktual24.ro

„Cred ca nimeni nu poate sa puna sub semnul intrebarii ceea ce este legal. Este in puterea guvernului sa adopte proiecte de ordonanta. Continui sa cred ca singurul loc democratic de dezbatere este Parlamentul, este singurul care are legitimitate si reprezentativitate. (…) Ordonantele pot suferi modificari in Parlament, cred ca stiti acest lucru”, a subliniat Tariceanu.

El a anunta ca va organiza o dezbatere cu institutiile judiciare. „Voi cere aprobarea Biroului Permanent pentru a organiza o dezbatere la care voi invita presedintele CSM-ului, pe procurorul general, asociatiile de magistrati. Asemenea acte normative de importanta trebuie dezbatute, vreau sa ascult punctul lor de vedere”.

Tariceanu i-a acuzat apoi pe magistratii din CSM si pe procurorul general ca au „atitudini politice”.

„Atitudinile CSM si ale procurorului general au devenit din ce in ce mai politice. Trebuie sa aplice legea, nu au rolul de a fi parte activa in dezbaterea politica”, a sustinut presedintele Senatului.

Sursa: aktual24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate