Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Călugăr mumificat și îmbrăcat în aur ca model pentru adepții religiei

in Evenimente/Extern/Stiri online

Că nu iei nimic din bogățiile vieții pe lumea cealaltă nu se aplică și în cazul unui călugăr budist care a fost mumificat și îmbrăcat în aur pentru a servi ca model de credință și celorlați adepți. Mumia valoroasă este păzită de un sofisticat sistem antifurt.

Călugărul Fu Hou, încă de la vârsta de 17 ani, și-a dedicat viața credinței budiste. A murit în anul 2012, la vârsta de 94 de ani în Templul Chongfu, aflat pe un deal în orașul Quanzhou, în sud-estul Chinei. În semn de recunoștință, călugării au decis să mumifice trupul lui Fu Hou. Astfel, imediat după deces, călugărul a fost spălat și tratat de experți în mumificare, după care a fost introdus în poziție de meditație, într-un recipient gigant cu capac timp de patru ani.calugar

Anul acesta cadavrul călugărului a fost scos din recipient și cum trupul acestuia a rămas intact, s-a decis îmbrăcarea lui în aur, devenind o statuetă la care vin să se închine mii de oameni în fiecare an. De asemeni, reprezintă o atracție și pentru hoți, motiv pentru care călugărul de aur este ținut într-o cutie de sticlă și păzit de un sofisticat sistem antifurt.calugar.jpg3

Fu Hou a fost depus pe un munte din zonă, pentru ca oamenii să poată face pelerinaje până acolo”, a declarat Li Ren, stareţul templului, care subliniază faptul că doar trupul unui budist dedicat cu adevărat religiei rămâne intact după ce este mumificat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate