Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Călugărul-robot budist: Dragostea reprezintă propriile tale obsesii nesatisfăcute

in Evenimente/Extern/Religie/Stiri online

Călugării budiști de la templul Longquan de lângă capitala chineză Beijing, vor să revoluționeze religia budistă și în acest scop au achiziționat un robot, care să propovăduiască înțelepciune și să șteargă semnele de întrebare din existența umană. Orice persoană care dorește să afle sensul vieții, o poate face cu ajutorul călugărului-robot budist și cu un singur click.

Robotul botezat Xian’er are doar 70 de centimetri înălțime, dar este dotat cu multe valori religioase budiste, stocate în programele sofisticate de informatică și poate răspunde întrebărilor prin intermediul unei tablete atașate.

Xian’er a înregistrat un real succes printre vizitatorii templului budist, motiv pentru care călugării se gândesc să aducă mai multe îmbunătățiri prototipului actual.
Iată câteva din întrebările și răspunsurile călugărului robot:
*De ce nu sunt fericit?
-Dacă nu eşti fericit, ce poate face oricine altcineva pentru tine?
*Ce este dragostea?
-Dragostea reprezintă propriile tale obsesii nesatisfăcute, ciocnirea dintre necazurile altora şi ale tale.
*Care este scopul vieții?
-Maestrul meu spune că scopul vieții este de a ajuta mai mulți oameni să lase în urmă tristețea și să descopere fericirea

sursă foto: theguardian.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate