Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Angela Merkel, „FELICITARI ATIPICE” pentru republicanul Donald Trump

in Extern

Cancelarul german Angela Merkel s-a alăturat liderilor lumii care l-au felicitat pe Donald Trump pentru câștigarea alegerilor, dar a făcut-o cu un mesaj atipic.

Aceasta i-a transmis republicanului că este pregătită să colaboreze cu el în baza unor valori comune, între care a enumerat respectarea drepturilor oamenilor, indiferent de origine, culoarea pielii, religie, sex, orientare sexuală sau preferință politică. Deloc întâmplătoare această referire, căci Trump a stârnit de multe ori controverse cu afirmațiile sale denigratoare și umilitoare la adresa unor persoane care fie erau femei, fie nu erau americani, fie aveau o anumită religie, orientare sexuală, orientare politică sau chiar dizabilitate.

„Germania și America sunt legate prin valori — democrație, libertate, respectarea statului de drept, demnitatea oamenilor indiferent de originea lor, culoarea pielii, religie, gen, orientare sexuală sau viziuni politice. Pe baza acestor valori, mă ofer să colaborez îndeaproape cu viitorul președinte al SUA, Donald Trump”, a fost mesajul lui Merkel pentru Trump, citat de thelocal.de.

Cancelarul s-a mai referit și la provocările globale cărora magnatul trebuie să le răspundă: ”oricine conduce această țară, cu această putere economică enormă, cu puterea militară și acest impact cultural, poartă și o responsabilitate ce poate fi simțită aproape oriunde pe Pământ”.

”Parteneriatul cu Statele Unite este și va rămâne fundația pe care se clădește politica externă a Germaniei, astfel încât să putem înfrunta marile provocări ale vremurilor noastre”, i-a mai scris aceasta.

Angela Merkel a fost de mai multe ori ținta criticilor lui Trump ca urmare a politicii porților deschise pe care aceasta a aplicat-o în criza imigranților.

Sursa: b1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate