Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CÂND MĂ CERI DE NEVASTĂ?

in Diverse

Relaţia durează de ani buni. Nimic nu pare să-i nemulţumească pe parteneri. Şi totuşi există o problemă: iubitul tău nu dă semne că ar avea de gând să te ceară în căsătorie. Adevărul e că bărbaţii nu se prea grăbesc să-şi ia rămas-bun de la libertate!

Ce îl face pe iubitul tău să aibă reţineri? Oare nu te iubeşte îndeajuns, oare încă nu e convins că a ales corect şi speră să întâlnească o femeie mai bună, mai fumoasă, mai atentă? Şi oare ce-ar trebui să faci tu? Să aştepţi până când el se va decide să facă acest pas important sau să-l impulsionezi într-un fel să o facă? Sau poate că nici una, nici alta nu-şi au rostul şi el nu este pur şi simplu omul care ţi se potriveşte.

SĂ FIE DOAR BANALA PROZĂ A VIEŢII?

Ce păcat că bărbaţii nu sunt tot atât de romantici ca femeile! Când ne gândim la nuntă, ne imaginăm o rochie minunată de mireasă, stoluri de porumbei, baloane colorate, apusuri la ţărmul mării, săruturi pasionale şi invidie în ochii celor din jur. În vreme ce pe aleşii noştri îi preocupă mai degrabă alte lucruri, cum ar fi: cât costă călătoria de nuntă, unde veţi locui după căsătorie şi din ce venituri? Dar nu e cazul să strâmbi din nas a dispreţ: Ce prozaic! Cheltuielile cu nunta le acoperă părinţii, putem locui într-o cameră cu chirie, iar banii vor veni şi ei, n-a murit nimeni de foame. Şi totuşi cântăreşte totul cu atenţie: e posibil ca iubitul tău să aibă foarte multă dreptate şi poate că ar trebui să mai aşteptaţi puţin, căci, din păcate, exact problemele banale ale vieţii de zi cu zi distrug atâtea familii. Dacă, în schimb, esti ferm convinsă că alături de el poţi locui oriunde şi oricum, analizează serios cu alesul tău toate variantele posibile ale vieţii voastre împreună. Gândeşte-te dacă eşti pregătită să înfruntaţi greutăţile.

ÎMBLÂNZIREA UNUI BĂRBAT ÎNDĂRĂTNIC

Există şi posibilitatea ca iubitul tău să se teamă pur şi simplu de responsabilităţi. Din păcate, pentru mulţi tineri cererea în căsătorie este primul pas important pe care îl decid singuri în viaţa lor de adulţi, de bărbaţi independenţi şi le este foarte dificil să-l facă.

În acest caz, se poate dovedi util exemplul altora. Subliniază cu fiecare ocazie avantajele de care se bucură cuplurile căsătorite pe care le cunoaşteţi, evidenţiază faptul că în doi e mult mai uşor să o scoţi la capăt cu greutăţile care apar în viaţă. Şi din punct de vedere material avantajele sunt clare, mai ales dacă locuiţi cu chirie. Iubitul tău va trebui să conştientizeze faptul că nu e nimic îngrozitor în căsătorie. Nu este exclusă şi o altă problemă – experienţa negativă anterioară. Dacă partenerul tău a avut o căsnicie nereuşită, iar divorţul i-a adus prejudicii mari (atât morale, cât şi materiale), este evident că va evita mult timp după aceea să oficializeze vreo relaţie. Nu-l grăbi, dă-i timp să-şi vindece rănile. Încearcă să-i fii aproape în orice ocazie, să vadă în tine un prieten apropiat şi ajută-l să-şi recapete încrederea în dragoste.

DECLARAŢIE DE INDEPENDENŢĂ

Libertatea poate fi obsesia oricărui bărbat. Ce poate fi mai îngrozitor decât pierderea ei? Mai cu seamă dacă iubitul tău are în faţa ochilor exemplul propriului tată, al unui prieten sau al unui coleg aflat sub papuc, al unui bărbat pe care soţia l-a legat în lanţuri trainice…Dar şi aici soluţia există: trebuie să-i dovedeşti că nu ai o asemenea tendinţă de “proprietar” şi că nu atentezi în niciun fel la libertatea lui. Vrea iubitul tău să meargă la pescuit, la meci, la bere sau la bowling cu băieţii? Foarte bine! Iar tu în timpul ăsta mergi la shopping, te întâlneşti cu prietenele tale sau te programezi la tratament cosmetic.

Nu uita: orice încercări de a controla fiecare pas pe care îl face partenerul, de a nu-l scăpa din ochi nici măcar o secundă vorbesc nu despre dragoste, ci despre neîncrederea ta în propria persoană şi în relaţia ta de cuplu, ceea ce nu duce la nimic bun – de asta poţi fi foarte sigură!

Cu toate acestea, nu uita însă nici de propria libertate: şi tu, la fel ca el, ai dreptul la o viaţă personală – la distracţiile care-ţi plac, la întâlniri cu prietenii. Trebuie să întelegi un lucru: de îndată ce bărbatul conştientizează faptul că femeia îi aparţine în totalitate, el îşi pierde interesul de “vânător” faţă de ea. Iată de ce nu trebuie să trăieşti numai prin el şi nici să te supui total voinţei şi dorinţelor lui. Păstrează-ţi întotdeauna un grad de independenţă, pentru a rămâne pentru el femeia pe care a ales-o, pentru care a depus eforturi ca să o cucerească – nu o prizonieră supusa, ci obiect de adoraţie.

CE-I CU DORINŢA ASTA DE MĂRITIŞ?

Apropo, te-ai gândit oare de ce-ţi doreşti atât de mult să te căsătoreşti? De dragul unei nunţi de vis, al statutului de femeie măritată, ca să scapi de singurătate, ca să faci un copil cu soţ legitim sau ca să le faci pe plac rudelor care te bat la cap tot timpul cu întrebări de genul: “Când te măriţi şi tu?” Sau poate că vizezi să împarţi cu iubitul nu numai viaţa, ci şi contul bancar? Lămureşte-te în privinţa acestor întrebări înainte de a-l târi cu forţa la primărie.

Dacă ceva stă acum împotriva unei vieţi fericite împreună cu iubitul, nu e cazul să-ţi închipui că totul se va schimba de îndată ce vei avea verigheta pe deget. La urma urmei, căsătoria este, într-adevăr, o formalitate care, în sine, nu vă poate determina în niciun fel să aveţi mai multa grijă unul de altul, să fiţi tandri, atenţi şi iubitori. Trăiţi viaţa din plin şi căsătoriţi-vă atunci când amândoi doriţi acest lucru. Pentru că o simplă foaie de hârtie nu rezolvă uneori mai nimic.

METODE INTERZISE

Sigur că îl poţi obliga pe partener să te ia de soţie. Dar te-ai gândit bine dacă merită sa faci pasul?

Sarcina este cea mai veche metoă de a-l determina pe un bărbat să se căsătorească. Numai că în ultima vreme ea funcţioneaza din ce în ce mai prost. Conform statisticilor, în astfel de cazuri sunt de acord să se căsătorească mai puţin de 50% din parteneri. Iar durata unor căsătorii începute în acest fel nu depăşeşte, în cele mai multe cazuri, 1,5-2 ani. O treime din bărbaţii deveniţi taţi “prin constrângere” dispar apoi pentru totdeauna din viaţa fostei iubite. Eşti sigură că o vei scoate la capăt cu rolul de mamă singură şi nu te vei apuca să-ţi verşi supărarea şi dezamăgirea pe copilul care chiar că nu are nicio vină?

Din cele mai vechi timpuri, mai există o metoda de influenţare a poţentialului mire. Se apelează la cineva care să-i bage minţile în cap îndărătnicului sau chiar şi la…opinia publică – prieteni, cunoştiinţe sau chiar şef. Din păcate, chiar dacă strategia poate da roade, nimeni nu-ţi poate garanta faptul că un asemenea şantaj nu se va întoarce ca un bumerang împotriva ta după căsătorie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate