Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CAND SI IN CE CONDITII ESTE BINE SA-TI MUTI COPILUL LA ALTA SCOALA

in Educational

Copiii pot avea multe motive sa isi doreasca sa plece: li se par prea mari exigentele, au probleme cu uniii profesori, sunt hartuiti de colegi, nu se integreaza in colectiv etc. Dar, pana la o anumita varsta, ar fi bine ca parintii sa ia deciziile majore pentru cel mic, bineinteles tinand cont si de parerea lui.

AFLA CARE SUNT MOTIVELE LUI

Daca micutul tau solicita acest lucru, este important sa-l iei in serios si sa investighezi ce sta in spatele acestei dorinte, ce il determina sa aiba un comportament de evitare. Ar putea fi motive serioase din punctul lui de vedere sau doar trece printr-o faza. Uneori, mai ales daca este hartuit de colegi, mutarea poate fi un inceput bun pentru el. Aleori, insa, schimbarea poate sa nu fie de bun augur. De exemplu, daca are dificultati la o materie sau nu se poate intelege cu unul dintre profesori, nu va poate garanta nimeni ca nu va intampina aceleasi probleme si in alta parte. Trebuie sa te gandesti bine si sa vezi daca aceasta este intr-adevar solutia potrivita. In plus, ar trebui sa iei in seama si cateva chestiuni practice, daca avantajele ar fi mai mari decat dezavantajele si daca schimbarea este, practic, posibila.

VORBESTE CU PROFESORII

Fenomene ca inadaptarea, profesori exigenti etc. nu constituie neaparat motive de a schimba scoala. Aceste aspect se pot remedia prin comunicarea cu dirigintele, diretorul si, eventual, cu inspectorul. Nu rezolvi problemele pe care le are schimband scoala. Acestea vor aparea, poate in forme diferite, si in noua clasa. Motive valide pentru a-l muta ar fi ca nivelul de invatamant este scazut sau in alta parte poate invata o anumita limba straina, se preda intr-un sistem mai bun etc.

NU ACTIONA PRIPIT

Pana la liceu, locul und ear trebui ales de catre parinte. Unitatea de invatamant ar trebui selectata dupa anumite criterii, cum ar fi: performanta (un nivel ridicat al predarii), profesorii recomandati, cat de aproape este scoala de casa sau daca se poate ajunge usor etc. Vorbeste cu copilul tau si afla care este motivul lui pentru care vrea sa se mute la alta scoala. Discuta si cu profesorii si cu parintii colegilor, pentru a afla si alte puncte de vedere.

CE MAI POTI SA FACI

Daca e vorba de probleme emotionale sau de adaptare, acestea nu se vor rezolva plecand. Ajuta-l sa creasca rezistent emotional. Poti sa-l inscrii la cursuri de dezvoltare personala (prin teatru sau prin arta) sau sa-l duci la psiholog. Incurajeaza-l sa faca sport. Acesta creste toleranta la frustrare, pentru ca trebuie sa treaca si prin infrangeri si se obisnuieste si cu ele. In plus, sportul stimuleaza motivatia si ambitia. Educa-l si sa comunice eficient ceea ce simte. Spune-i ca emotiile ii apartin sic a le poate controla. Invata-l cum sa gestioneze situatiile de conflict, astfel incat sa ia in considerare si parerea partii opuse.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate