Care este mesajul autorităților ruse in contextul manifestatiilor si crizei politice

in Extern

Criza politica din Romania nu constituie o problema pentru Rusia, iar Moscova este gata sa lucreze cu orice forta politica din aceasta tara, a declarat politologul rus Aleksei Martinov, directorul Institutului International pentru Statele Noi de la Moscova, potrivit ziare.com.

Criza politica din Romania nu da batai de cap Rusiei. Procesele din Romania preocupa Rusia din punctul de vedere al faptului ca aceasta tara este riverana Marii Negre, are o anumita influenta asupra Republicii Moldova si este parte neoficiala a conflictului transnistrean. Relatiile cu Romania se vor mentine, cel mai probabil, pe baza de egalitate”, a afirmat Aleksei Martinov, considerat un expert pe problemele din spatiul post-sovietic, pentru publicatia rusa Vzgliad.

In acelasi timp, politologul rus a subliniat ca, mentinand contacte bune cu Bucurestiul, Moscova tine cont de faptul ca Romania este membra a NATO si ca ea „intra in sfera intereselor Germaniei”

„Romania este parte a NATO, acolo se afla infrastructura si baze militare ale Aliantei. Bucurestiul, din punct de vedere politic, intra in sfera intereselor Berlinului. In mod traditional, Romania s-a aflat sub tutela Germaniei, si politic, si economic. Dar, mentinand contacte pe baza de egalitate cu Bucurestiul, Moscova intelege si tine seama de faptul ca, in spatele acestei tari, sta Berlinul”, a afirmat Martinov.

Ca o concluzie a analizei sale pe subiectul situatiei politice de la Bucuresti, dupa demisia premierului Victor Ponta, politologul de la Moscova incadreaza evolutiile din Romania ca fiind parte a unor procese politice ce au loc in intreaga regiune a Europei de Est.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.