Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Retete

Aceasta nu este doar o simpla carte de bucate , este o colectie de retete mai usoare sau mai grele alese cu atentie pentru a satisface toate gusturile indiferent de natura lor . De multe ori nu intelegem rostul unei carti de bucate dar trecand de egocentrismul ideilor noastre si de paradigma cartofului si a mamaligii romanesti vom constata ca o mancare nu este doar un combustibil pentru organismul nostru , o mancare inseamna mult mai mult , o mancare inseamna pe langa confort energetic si un confort psihic. Una este cand ni se tranteste in fata o farfurie de cartofi prajiti cu o pulpa si alta este cand acei cartofi sunt atent pregatiti , frumos taiati , pusi pe o frunza de salata si ornati frumos. Valoarea energetica este aceiasi si la o mancare ornata si la una servita din viteza obisnuintei dar valoarea psihica este deosebit de mare pentru cel care o mananca. Se pare ca ingredientul esential care trebuie folosit la orice mancare este sa adaugam o picatura de “suflet “ in ceea ce facem

Cum să faci cea mai bună dulceață de dovleac. Vezi aici ingredientul surpriză

INGREDIENTE dovleac curatat 1000 g, zahar tos 1000 g, scortisoara praf 2 g, zeama de lamaie 100 ml. MOD DE PREPARARE Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la „odihna” peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas…

Citeste mai mult

Cum să faci cei mai buni papanași cu brânză dulce, smântână, și dulceață, cel mai adorat desert tradițional românesc!

Papanasii sunt preferatii mei, unde merg si vad cu ochii un restaurant traditional, se stie. Papanasii sunt nelipsiti din comanda mea. Ce ma supara este ca de multe ori sunt dezamagita, fie sunt prea prajiti, fie fazi, fara aroma aceea de vanilie si branzica, sau cu putina smantana. Asa ca m-am hotarat sa caut o…

Citeste mai mult

CURCAN CU PORTOCALE – O SAVUROASĂ REȚETĂ TURCEASCĂ

Ingrediente necesare: 1 curcan Pentru pregătirea preliminară: 2 cepe date pe răzătoare; 3 linguri ulei de măsline; o linguriță de boabe de piper proaspăt măcinat; ½ linguriță de sare. Pentru umplutură: 1 gutuie mică; o portocală; 2 mere tari, roșii sau verzi; 2 cepe; 5-6 căței de usturoi; ață și ac pentru coasere. Ingrediente pentru…

Citeste mai mult

Trucul care te ajută să păstrezi roșiile proaspete până la Crăciun

Această rețetă de conservare a roșiilor pentru iarnă nu presupune folosirea sării, a oțetului și nici măcar a apei. Nu faceți un preparat marinat. Roșiile rămân proaspete, de parcă ar fi culese chiar acum din grădină. Invitații vor fi surprinși să vadă pe masa de Revelion  tomate care s-au copt la soare. Pentru conservare sortați roșiile…

Citeste mai mult

Nu știi ce să mai gătești azi? Iată o rețetă delicioasă: CONOPIDĂ PRĂJITĂ

Ai nevoie de: o conopidă medie; o lingură suc proaspăt de lămâie; 2 linguri ulei; un pic praf de curry; 2 căței de usturoi; sare; piper Din conopidă se taie felii cu un cuțit cu lamă lungă. Se așază într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Se amestecă usturoiul pisat cu praful curry, se adaugă…

Citeste mai mult

3 rețete rapide cu mazăre verde ideale pentru tine și famila ta

Daca vrei o masa care sa iti aline foamea si papilele gustative cu ingredientele de sezon, bazeaza-te pe mazare. Are toate calitatile care sa o faca vedeta alaturi de paste, cartofi rumeni sau bacon crocant. Iata ce retete cu mazare avem pentru tine. Paste cu mazare si prosciutto Ingrediente (pentru 4-6 portii): 450g paste (penne) 450ml…

Citeste mai mult

Iată cum se prepară SLĂNINA ÎN SARAMURĂ! O rețetă pe care TREBUIE s-o încercați

Cu toate că slănina de porc este un aliment plin de grăsime, consumată în cantităţi mici, aceasta este foarte benefică pentru organismul nostru. Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3…

Citeste mai mult

O reţetă perfectă pentru ziua de duminică – Dovlecei crocanţi în crustă de pesmet panko

Dovleceii astia crocanti sunt o minunatie, o gustare perfecta, servita alaturi de un sos tzatziki pregatit in casa, proaspat si racoritor. Pentru a obtine dovlecei super crocanti am folosit pesmet panko, celebrul pesmet japonez ce a facut furori pe site-urile culinare in ultima vreme, pe buna dreptate de altfel, caci am obtinut o crusta crocanta…

Citeste mai mult

Iată cum faci maioneză FĂRĂ ulei! E foarte gustoasă și foarte sănătoasă, recomandată celor cu colesterolul mărit

Maioneză FĂRĂ ulei. Maioneza se poate face și fără ulei și iese la fel de gustoasă, chiar mai sănătoasă. Iată cum o faci acasă: Ingrediente necesare: 1 gălbenuș de ou fiert tare 1 gălbenuș crud 1 lingură muștar simplu 4 -5 linguri brânză de vaci sare după gust Mod de preparare: Mixează la viteză maximă gălbenușurile cu muștarul,…

Citeste mai mult

Iată cum se coc CORECT vinetele! Trucul gospodinelor iscusite

Vinetele sunt un deliciu în orice variantă ar fi gătite. Legumele pot fi coapte atât la grătar (își păstrează nutrienții mai mult timp), dar și direct pe flacăra aragazului sau în cuptor. Vinete coapte – trucul salvator Dacă alegi să coci vinete în cuptor, e indicat să folosești hârtie de copt pentru a le proteja.…

Citeste mai mult

Cea mai mare GREȘALĂ pe care o facem toți atunci când punem VARZA la MURAT! Iată rețeta CORECTĂ

Daca nu stiati, atunci… aflati acum: de Sfantul Dumitru, se mananca bucate din varza dulce si imediat dupa aceea purcezi sa pui la murat primul butoi cu varza! Asta pentru ca traditia romaneasca a „conservelor pentru iarna” spune ca varza se pune la murat intre Sfantul Dumitru si Sfantul Andrei. De cate ori in acest…

Citeste mai mult

A înnebunit tot globul cu această prăjitură din doar 3 ingrediente! Cum faci prăjitura japoneză

Timp de preparare: 15 min Timp de gătire: 45 min Gata în: 60 INGREDIENTE: – 3 ouă – 120 g ciocolată albă – 120 g crema de brânză nesărată MOD DE PREPARARE: Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: deşertuşor, rapid şi extrem de gustos, care a devenit tot maipopular în ultima vreme. Încearcă-l şi vei vedea de ce! Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi albuşurilela frigider şi preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius. Topiţi ciocolată albă la bain marie, amestecândcontinuu cu ajutorul unei spatule. Puneţi înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând uşor până se omogenizează. Daţi deoparte. Adagati gălbenuşurile, amestecaţi. Scoateţi din frigider albuşurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateţi pânăobţineţi o spumă tare. Puneţi o treime din albuşuri peste crema de rânză. Amestecaţi. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare. Pregătiţi un vas termorezistent, puneţi hârtie pergament pe care o ungeti cu ulei. Turnaţi mixtură. Luaţivasul, ridicaţi-l uşor şi “loviţi-l” de masă de câteva ori, pentru a…

Citeste mai mult

Gogoșari umpluți cu conopida pentru iarnă! Iată ce trebuie să le pui pentru a se menține crocanți și aromați

Legumele ne furnizeaza o importanta cantitate de nutrienti de calitate, de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona in parametrii normali.  Anul acesta a fost foarte roditor iar solarul nostru abunda de legume care asteapta sa fie recoltate. Este toamna, iar cum iarna urmeaza sa vina trebuie sa ne facem provizii pregatind legumele sub…

Citeste mai mult

Secrete de la bunica: Cum prepari murăturile ca să rămână tari și crocante

Toamna vine peste noi şi fiecare gospodină se gândeşte la ce va avea în cămară la iarnă. Murăturile nu trebuie să lipsească, merg de minune cu mâncărurile grase din timpul iernii, rezistă în timp şi păstrează calităţile curative ale legumelor proaspete. Pentru ca murăturile să rămână tari, puteţi încerca una dintre aceste metode: – Adăugaţi…

Citeste mai mult

FICĂŢEI CU LEGUME, o reţetă simplă şi uşor de preparat

Ingrediente ● 500 g ficăței ● o ceapă ● 2 ardei grași de culori diferite ● 100 ml vin ● o legătură ceapă verde ● 4 linguri ulei ● sare ● piper ● 2-3 fire mărar 1. Ceapa și ardeii tocate se pun la călit în ulei. 2. Se presară sare și piper și se…

Citeste mai mult

Chiar dacă e vară, un fel de mâncare consistent e bine-venit! VARZĂ CĂLITA CU CÂRNAȚI

Ingrediente -4 cârnați -2 linguri de ulei -1 ceapă -o varză foarte crudă cam de 1 kg -200 ml supă gata preparată din conentrat de legume și apă -1cutie smântână -zeama și coaja de la ½ lămâie -sare, piper -1 legătura de pătrunjel Mod de preparare Prăjește cârnații în ulei încins Spală varza, apoi tai-o…

Citeste mai mult

Mănânci, dar tot ţi-e foame?! Află ce merită să introduci în meniu şi la ce alte aspecte ar trebui să ai grijă

Acum că vara a sosit fiecare îţi doreşte să arate cât mai bine. Dar cum să te prezinţi într-o formă cât mai avantajoasă când, deşi mănânci, ţi se face foame la scurt timp? O cauză probabilă poate fi cantitatea insuficientă de fibre alimentare. Acestea menţin saţietatea, scad nivelul de zahăr din sânge şi nu conţin…

Citeste mai mult

Asa faci cea mai bună VIŞINATĂ. Secretul combinării ingredientelor

Află, din materialul următor, secretul unei vişinate aromate, pregătită acasă, după o reţetă tradiţională. Ingrediente: – 1 kilogram de vişine – 400 de grame de zahăr – alcool La 1 kg de vişine avem nevoie de 400 gr zahăr, alcool cât să cuprindă vişinele. Se spală vişinele frumoase, coapte şi întregi. Se rup codiţele. Se…

Citeste mai mult

Reteta GOGOSI PUFOASE. Cum faci gogosi gustoase ca la mama acasa

Desertul clasic de pe vremea bunicilor, gogoșile reprezintă și astăzi o bună opțiune atunci când avem poftă de ceva dulce, mai cu seamă că ele pot fi umplute cu tot felul de gemuri, dulcețuri ori cremă de ciocolată. Vă propunem, mai jos, o rețetă de gogosi simple, pe care le puteți transforma, dacă doriți, în…

Citeste mai mult

Este extrem de simplu si poate fi facut chiar la tine acasa. Baga o rosie in congelator si las-o la dezghetat!

Multe legume sunt puse la congelator pentru a fi pastrate peste iarna. Rosiile nu fac parte din aceasta categorie. Dar te-ai intrebat vreodata de ce? Experimentul de mai jos iti arata. Este extrem de simplu si poate fi facut chiar la tine acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o si sa o…

Citeste mai mult

1 2 3 26
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web