Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Secretele bucatariei - page 4

Taci si inghite – preparatul ardelenesc cu oua, mamaliga si slaninuta

Cu un nume care spune tot, preparatul ardelenesc „Taci si inghite” era considerat de regretatul Radu Anton Roman o „capodopera”. Este un preparat care timp de secole i-a incantat pe cei din Tara Fagarasului, a Hategului si din Tara Barsei. De asemenea, Taci si inghite este un fel de mancare perfect pentru zilele reci. Ingrediente:…

Citeste mai mult

O rețetă trecută prin multe generații! Pasta academicianului Amosov

Sănătatea este un lucru important de care trebuie să avem grijă pe tot parcursul anului. Dar o deosebită atenție trebuie să-i acordăm acesteia atunci când se apropie perioada rece a anului, perioada guturaiului, gripei și a bolilor virale. Aproape de sfârșitul toamnei în farmacii deja se formează cozi din cei care caută să cumpere antivirale, iar fiecare a…

Citeste mai mult

Arunci coaja de portocală? Efectul miraculos pe care nimeni nu ţi l-a spus

Portocalele sunt o sursa importanta de vitamina C, contribuie la intarirea sistemului imunitar, iti fac parul si pielea frumoase si, in plus, te ajuta sa slabesti. Amintirile din copilăria mea au gust de coajă rasă de lămâie, păstrată la borcan în frigider şi pusă în cozonaci, checuri sau gogoşi şi de coajă de portocală confiată pe…

Citeste mai mult

Tine ANEMIA departe,inhibă CANCERUL și alungă DURERILE! Tratează zeci de BOLI cu planta care costa doar 1 leu !

Extrem de ieftină și sănătoasă, această plantă este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru aromatizarea și decorarea preparatelor. Mulți o folosesc doar pentru decor, fără a ști că este o bombă de sănătate, care ajută la traterea a zeci de boli: inhibă cancerul, alungă durerile, ține anemia la distanță și previne îmbătrânirea. Deseori,…

Citeste mai mult

Stabilește mărimea corectă a porțiilor alimentelor doar cu ajutorul mâinii

Acest „ghid manual” este foarte interesant și distractiv. Deși pare amuzant, este o metodă la îndemâna oricui pentru a stabili care este mărimea corectă a porțiilor, în funcție de tipul de aliment pe care dorim să-l consumăm. Deși avem o diversitate de diete și regimuri alimentare din care putem alege, nu există o regulă anume…

Citeste mai mult

Nu îţi imaginezi la ce foloseşte! Fiecare mâner de la tigaie are o gaură. Nu, nu e pentru agăţat în cui

Gaura de la manerul tigaii nu este doar pentru agatat in cui! Habar n-ai la ce foloseste, dar iti spunem noi Toata lumea are acasa o tigaie sau mai multe, iar obiectele de uz casnic au cate o gaura. Mai precis manerul tigaii, iar gaura nu se foloseste doar pentru a fi agatat recipientul in…

Citeste mai mult

Beneficiile unui aliment tradițional! Ce boli poate vindeca slănina

Când cercetările medicale au descoperit acţiu­nile negative ale produselor alimentare noi, care au încer­cat să înlocuiască grăsimile tra­diţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slă­nină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. Şi au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Ei bine, s-a dovedit că slănina în­tăreşte siste­mul imunitar.…

Citeste mai mult

Reţete delicioase de peşte pentru masa de Revelion

Dacă v-aţi săturat de tradiţionala friptură şi de sarmale, de Revelion puteţi testa câteva reţete de peşte şi veţi avea o masă mai uşoară şi foarte gustoasă. Dacă mâncaţi peşte în noaptea de Revelion, veţi respecta şi o tradiţie, care spune că anul viitor vă veţi strecura printre greutăţi şi probleme. Bucătarii ne dau câteva…

Citeste mai mult

Nu mai folosiți acest ingredient în ciorbă! Este foarte toxic

Atenție gospodine! Nu mai folosiți acest ingredient în ciorbă! Este foarte toxic. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat, în cursul lunii august, 13 produse tip borș la plic din marile structuri comerciale, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs…

Citeste mai mult

Unde s-au născut sarmalele, mîncarea nelipsită a românilor?

Sarmaua este mîncarea nelipsită a românilor. Dar cînd, unde au  apărut sarmalele? Ion Creangă descrie cu atîta dragoste cum arătau sarmalele pe care le mînca lupul din poveste, încît îți pui întrebarea cum se pregătesc sarmalele corect? Sarmaua noastră cea de toate sărbătorile nu este, de fapt, numai a noastră. Sunt și alte țări care…

Citeste mai mult

Trucuri pentru a face mancaruri gustoase

– In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate ploca. Din acelasi motiv, cand fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic. – Maioneza devine…

Citeste mai mult

Sugestii pentru masa de Craciun si de Revelion

VARIANTA 1 Pasteta cu peste Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 750 g fil? de peste alb (salau, merluciu), 1 tulpina mare de praz (taiata rondele), inca 1 tulpina de praz tocata marunt, 2 fasii de coaja de lamaie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 8 boabe de piper, 2 foi de dafin, 6 fire patrunjel, 1 1/2 cesti…

Citeste mai mult

Aplica consecvent câteva retete simple si vei trai 100 de ani

Sã trãiesti cât mai mult, în stare de sãnãtate si multumire, nu este prea complicat. E suficient sã aplici consecvent câteva retete simple. SÃNÃTATE : 1. Mizati pe ceaiul verde. Ceaiul verde este o bãuturã traditionalã în China , tara care numãrã o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetãtorii de la ” Medical…

Citeste mai mult

Poti prepara cascaval in casa doar in 3 ore! Produs 100% natural!

Ce știm să zicem despre cașcavalul de pe rafturile market-urilor? Oare este el 100% natural? Cașcavalul este un produs lactat cu o concentrație foarte mare de calciu, atât de necesar organismului uman. Și există oare vreun copil căruia să nu-i placă cașcavalul? Dar micuții trebuie hrăniți neapărat cu ceva sănătos, de casă! Bucatariata.com vă propune…

Citeste mai mult

Mancarurile cu care ne laudam oriunde in lume. Cele mai bune retete ale romanilor

Bucataria romaneasca este fabuloasa, si influentele sunt diverse. Am stiut sa furam tot ce este mai bun de la fiecare popor, dar am si avut noroc de relief care sa ne ajute in tot ce am vrut sa testam. Vorba ceea, de pamanturi nu ducem lipsa, am avut pamant pe care sa plantam tot ce…

Citeste mai mult

Iată cum se face VARZA artificială. E INGROZITOR ce putem mânca.

Pentru că este mult mai uşor să faci alimente din chimicale, decât să le plantezi în pământ şi să aştepţi să crească, japonezii s-au gândit că şi legumele trebuie să meargă pe această traiectorie. Cu ingrediente pline de E-uri care sa ofere un gust autentic de varza, aceștia au reușit sa facă o pasta verzuie pe…

Citeste mai mult

Cum se prepara corect ceaiul de ghimbir. Toată lumea face această greşeală

Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea să a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau proprietăţile vindecătoare. Ghimbirul este un rizom care nu ar trebui să lipsească din nicio casă, având numeroase beneficii. O sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre,…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Politica cookies Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate