Casă care amintește de poveștile copilărie construita de un pensionar

in Constructii

Michael Buck, un pensionar în vârstă de 59 de ani din Marea Britanie, a reușit să-și construiască o casă cu doar 250 de dolari.

S-a folosit doar materiale reciclate, pe care le-a găsit sau le-a achiziționat. Nu a folosit aparate electrice din procesul construcției.

1f5a3efe75c435620442d3e9dd0bee5c

El fost profesor de desen în Oxford. A desenat la început planul casei pe un plic. Timp de doi ani a colecționat materiale pe care le-a adaptat planului.

Astfel, pragurile ușilor provin de la ambarcațiunea unui vecin, iar gemurile de la ferestre au fost ale unui camion.

“O casă nu trebuie să coste cât pământul, ai nevoie doar de pământ pentru a o construi. Într-o lume în care ne petrecem mare parte din timp plătind ipoteci pentru locuințe scumpe, am vrut să demonstrez că se poate și altfel”, aprecia Michael Buck.

Locuința nu are dotările lumii moderne: electricitate, conductă pentru gaze sau apă curentă. Sursa de apă este un râu din apropiere, iar interiorul este încălzit cu ajutorul unui șemineu cu pereți din chirpici.Iluminatul casei se face  cu lanterne sau lumînări.

article-2513154-19A18DFF00000578-990_964x553

Ca frigider britanicul folosește o fântână aflată în apropiere, iar toaleta a fost construită separat, în curte.

Terenul era deja disponibil, iar Buck nu a avut nevoie de aprobări speciale pentru construcția eco. Cei 250 de dolari i-a cheltuiți mai ales pe nituri pentru susținere și pentru realizarea acoperișului facut tot din materiale naturale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.