Cascada spectaculoasa in Munții Podu Calului din județul Buzău

in Turism

În Munții Podu Calului din județul Buzău se află o cascadă spectaculoasă, Cascada Cașoca (Pruncea), situată pe valea râului cu același nume. Aceasta atrage numeroși turiști, deși zona este oarecum străina multora din țară.

cascada-casoca-3

Peisajul pitoresc în care este amplasată cascada atrage numeroși vizitatori. Se pot realiza fotografii deosebite de familie sau cu prietenii.

Accesul  la cascadă se face pe un drum forestier ce se desprinde din DN10 Buzău – Brașov în partea dreaptă înainte de a urca la Barajul Siriu. Se merge circa 4-5 Km pe acel drum și în apropierea unui pod  se desprinde o potecă ce coboară la cascada din apropiere.

dscf43027

poza-4471_1

Deși căderea apei este de doar 5-6 m zona în care se află îi conferă un farmec aparte .

Pentru pasionații de geologie în apropierea cascadei există o stâncă pe care se poate observa structura cutată a rocilor specifică munților de încrețire . Aceasta prin deschizătura formată  a reprezentat un loc de adăpost chiar și pentru haiduci.

Cei care doresc sa se cazeze au în zonă Cabana 14 Scaune, dar și unele mici pensiuni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*