Câteva șosele și chiar autostrăzi care la trecerea autovehiculelor încep să cânte. De ce?

in Curiozitati

În lume există câteva șosele și chiar autostrăzi care  la trecerea autovehiculelor încep să cânte. De ce? Cam ce se cântă pe unele șosele? (Video)

În general condusul unui autovehicul pe drumurile publice poate fi plictisitor, mai ales când avem de făcut o călătorie de lungă durată, într-o regiune cu  un peisaj anost , la care se adaugă și bruierea  semnalului radio. Poate să apară lipsa de concentrare a conducătorului auto și uneori au loc accidente.

hqdefault (1)

Pentru a menține starea de atenție soluția, spun specialiștii, este muzica. Ce se întâmplă atunci când șoseaua  începe să-ți cânte?   Parcă ești mai atent.

În România există benzile striate  care scot un anumit zgomot pe autostrăzi sau la marginea unor șosele  Ele  pot  trezi șoferii obosiți.
Până or să se construiască și la noi drumuri muzicale o să mai treacă ceva timp . Deocamdată le admirăm pe cele mai cunoscute din lume. Sectorul  autostrăzii Subaru ce face legătura cu Muntele Fuji (Japonia ) are în mijloc dungi care scot un huruit și sunt situate la anumite intervale  pentru a cânta atunci când sunt atinse de roți.

https://www.youtube.com/watch?v=gpM7VwGOEY8

Vibrațiile respective alertează șoferii. Se cântă “Miagete goran yoru no hoshi wo” de Kyu Sakamoto. Deși au devenit o atracție turistică drumurile muzicale in  Coreea au fost construite din motive de siguranță. S-a constatat că astfel s-au redus foarte mult numărul accidentelor datorate neatenției și vitezei.

Un drum din Lancaster, California are de asemenea un sector melodios. Este vorba de sfârșitul uverturii William Tell. Drumul este cunoscut sub denumirea de Lone Ranger Highway.

Văzând că numărul accidentelor auto a scăzut în aceste sectoare se dorește construirea si de alte drumuri muzicale. Oare ce melodii se vor mai pune? Lista e lungă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*