Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Câţi oameni ucid băuturile carbogazoase

in Sanatate

Nu mai puţin de 184.000 de oameni mor anual din cauza diverselor băuturi carbogazoase. Este concluzia mai mult decât îngrijorătoare a unui studiu publicat zilele acestea în revista americană „Circulation”, informează AFP.

Chiar dacă,pe diverse canale, medicii şi cercetătorii din întreaga lume ne avertizau de pericolul pe care îl constituie consumul de astfel de băuturi, totuşi nimeni până acum nu a vorbit chiar despre moarte. Este vorba despre prima cercetare amănunţită asupra efectelor băuturilor carbogazoase şi altor băuturi din categoria celor dulci, a impactului acestora asupra sănătăţii oamenilor. De fapt, oamenii de ştiinţă au studiat mai exact legătura directă dintre consumul sucurilor îmbuteliate şi rezultatele de deces, invaliditate determinate de diabet, boli cardiovasculare şi cancer.

Astfel, în acest studiu, cercetătorii au stabilit că 133.000 de decese legate de consumul acestor băuturi s-au produs ca rezultat al diabetului, 45.000 ca rezultat al bolilor cardiovasculare şi 6.450 al cancerului. Toate aceste boli sunt legate de consumul frecvent şi des de sucuri. „Multe ţări au un număr mare de decese care rezultă dintr-un singur factor alimentar cunoscut, şi anume sucurile şi alte băuturi din fructe sau dulci cum ar fi ‘ice tea’, reducerea drastică a consumului sau eliminarea lor trebuind să fie o prioritate la nivel global”, a explicat dr. Dariush Mozaffarian, decan al Facultăţii de Ştiinţe ale Nutriţiei de la Universitatea Tufts din Boston (Massachusetts) şi principalul autor al studiului.

Din toate aceste motive, nu este de mirare gestul făcut recent de celebrul chef britanic Jamie Oliver. El a hotărât să crească preţul tuturor băuturilor dulci servite în restaurantele sale din Anglia. Jamie va dona banii rezultaţi în scopuri caritabile, relatează site-ul eater.com. După cum declara în luna ianuarie, Oliver crede că zahărul ar trebui să fie impozitat la fel ca tutunul şi „orice altceva care poate, sincer, să distrugă vieţi”. De altfel, în restaurantul săi, Jamie Oliver îi „taxează” pe clienţi cu 10 peni pentru fiecare băutură carbogazoasă şi alte băuturi dulci.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate