Astăzi catolicii din toată lumea sărbătoresc Sfintele Paști și la fel ca ortodocșii sacrifică miei și înroșesc ouă, pe care le sfințesc la Biserică.
De obicei diferența dintre Sărbătoarea Mântuirii la catolici și ortodocși este de o săptămână și rareori se întâmplă să fie mai mult timp, cum e cazul anul acesta. Data Paștelui catolic se stabilește în funcție de luna plină ecleziastică, calculată pe baza unor tabele orânduite de Biserică și se bazează pe echinocțiul de primăvară. Paștele catolic va fi întotdeauna în prima duminică după luna plină de după echinocțiu.
Pe lângă ouăle roșii, catolicii pregătesc și mâncăruri din miel, cozonac și pască, iar iepurașul de Paști, deși nu e un obicei religios, îl întâlnim și la catolici. Cel mai păstrat obicei în preajma Sărbătorilor Pascale este udatul tinerelor nemăritate pentru binecuvântare și noroc, tradiție respectată mai ales în părțile Ardealului.
În anumite zone din Transilvania, băieții împodobesc brazi cu panglici colorate în Sâmbăta Patimilor, iar seara, la lăsarea întunericului, tinerii merg în curțile fetelor cu crengi de brad împodobite pentru a anunța Învierea Domnului.
Pe lângă catolici, astăzi sărbătoresc Paștele și credincioșii unitarieni, baptiștii, penticostali, adventiști de Ziua a Șaptea, creștinii după Evanghelie și Biserica Evanghelică Romană.