Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CAUZELE ȘI SIMPTOMELE INFECȚIEI URINARE

in Sanatate

O infecție a tractului urinar implică tot sistemul urinar alcătuit din rinichi, uretere, vezică urinară și uretră. Acestea sunt structurile prin care trece urina înainte de a fi eliminată din organism.

CAUZELE APARIȚIEI INFECȚIEI URINARE

Femeile suferă de afecțiuni ale vezicii de 4 ori mai frecvent decât bărbații. Responsabilă de frecvența infecțiilor este structura lor anatomică. Uretra scurtă, învecinată direct cu vaginul și anusul, le permite agenților patogeni să ajungă mai ușor la vezică. Riscul de îmbolnăvire crește în cazul pietrelor la rinichi, defectele sistemului urinar sau al diabetului. Inflamația vezicii este favorizată și de răceli, stări inflamatorii ale tractului genial, sarcină. În numeroase cazuri, infecțiile sunt provocate de bacteriile Escherichia coli, care trăiesc în intestinul gros și care pot migra spre vezică. Infecția poate fi provocată și de alte microrganisme, precum chlamydia, transmisă pe cale sezuală. Susceptibilitatea la afecțiunile sistemului urinar crește după menopauză. Cantitatea mai mică de estrogeni face ca mucoasa zonei intime să fie slab hidratată, putându-se astfel irita mai ușor.

CARE SUNT SIMPTOMELE?

Simptomele unei infecții urinare ale tractului urinar inferior sunt similare la femei, bărbați și copii și constau în:

  • Nevoia frecventă de urinare;
  • Urinarea în cantități mici, în ciuda nevoii acute;
  • Spasme, durere, senzația de greutate în partea inferioară a abdomenului;
  • Durere și usturime în timpul urinării;
  • Schimbarea aspectului urinei (tulbure, mai închisă decât de obicei sau urât mirositoare).

Tratamentul pentru infecția urinară trebuie recomandat de către medicul specialist, în funcție de simptomele pe care le prezintă pacientul. De obicei, tratamentul constă în administrarea de antibiotic. Infecția căilor urinare nu trebuie neglijată, întrucât poate duce la stări inflamatorii recidivante ale rinichilor sau ale organelor de reproducere, poate provoca insuficiență renală  și chiar inferitilitate.

CUM PUTEM PREVENI INFECȚIILE?

  • Femeile ar trebui să se șteargă din față în spate pentru a evita transferaul de bacterii din zona anusului către uretră;
  • Goliți vezica urinară în mod regulat și complet, mai ales după actul sexual;
  • Consumați multe lichide, în special apă;
  • Mențineți o igienă intimă adecvată;
  • Utilizați suplimente alimentare care contribuie la funcționarea optimă a sistemului urinar și care au acțiune detoxifiantă.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate