Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Caz unic în lume. I-au crescut 260 de dinți

in Evenimente/Extern/Stiri online

Ashik Gavai din India, în vârstă de 17 ani, a început să acuze dureri insuportabile , iar fața i se umfla de la o zi la alta. Părinții și-au dus copilul la medic și cum analizele de sânge arătau că băiatul este perfect sănătos, tânărului i s-au prescris doar calmante. După 18 luni de dureri chinuitoare, Ashik a ajuns la spitalul de urgență din Bombay. Investigația medicală amănunțită a evidențiat cea mai rară boală din lume, tânărul fiind cunoscut ca unic caz. Ashik Gavai avea 260 de dinți.dinti

Tânărul a fost supus imediat unei operații care a durat șapte ore. ”La început nu puteam să îi scoatem, a trebuit să ne folosim de daltă și ciocan. După ce am deschis dinții mai mari, din ei au început să iasă niște dinți mai mici ca niște perle. Ieșeau unul câte unul, am numărat 232 de dinți extrași”, a declarat pentru BBC, Sunanda Dhiware, șefa echipei medicale care l-a operat pe Ashik.

Din fericire, Ashik Gavai se află în afara oricărui pericol. Tânărului i s-au lăsat doar 28 de dinți, însă medicii nu exclud posibilitatea ca tumoarea să revină și să îi crească din nou sutele de dinți.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate