Delfinii sunt mamiferele cele mai iubite în toată lumea. Sunt inteligenți și fac deliciul publicului la spectacole speciale, unde sunt protagoniști. Vietățile astea enorme, dar gingașe, iubesc omul și nu sunt considerate periculoase. Iubesc atât de mult, încât atacă și caută dragostea umană în sensul ei carnal.
Scott Randleston este un cercetător din SUA care studiază delfinii de peste 20 de ani. El împreună cu alți specialiști a făcut o descoperire șocantă. Delfinii atacă oameni pentru pura plăcere sexuală.
Este bine cunoscut faptul că delfinii nu depun icre, femelele nasc pui vii după un proces de gestație asemănător cu cel al oamenilor. De asemeni, nu se reproduc doar în anumite perioade, ci caută plăcerea în tot timpul anului. Cercetătorii au pus momeli, în apele din insulele Grand Cayman, câteva manechine de plastic. Grupuri de delfini au atacat ”oamenii”, încercând să îi tragă în peșteri, având un comportament vizibil agresiv și sexual.
Potrivit statisticilor, 14 cazuri de abuz asupra oamenilor se înregistrează anual în America. În urmă cu câțiva ani, o tânără a fost atacată chiar la un delfinariu(foto). Blonda și-a dorit doar să se joace cu un delfin care îi dădea târcoale, însă acesta a sărit pur și simplu pe ea, încercând să o tragă în apă. Incidentul a stârnit hohote de râs, deși specialiștii sunt foarte îngrijorați de fenomen.
Un mascul s-a remarcat printre ceilalți delfini ca fiind mai agresiv. A fost numit Stinky și a fost filmat de către scafandrul profesionist, Michael Maes. „Animalul ăsta are 250 de kilograme de muşchi. Are doi metri şi o putere incredibilă. Mă scufund frecvent printre rechini şi ştiu câteva trucuri prin care să-i ţin la distanţă. Dar rechinii sunt timizi. Delfinii nu. Am încercat trucurile respective, dar mi-a dejucat fiecare plan. E foarte inteligent. Nu are rost să te joci cu ei, sunt foarte puternici şi n-ai nicio şansă”, a povestit scafandrul imediat după experiența cu Stinky.
Pe de altă parte, Deputatul Remus Cernea a propus un proiect de lege în anul 2014, potrivit căruia, delfinii să fie recunoscuți drept persoane non-umane, iar deținerea lor în captivitate să fie interzisă. Omul politic și-a motivat ideea pe baza certitudinii că delfinii ”sunt inteligenți, a complexităţii relaţiilor sociale pe care le au şi chiar şi abilităţii de a comunica inclusiv cu oamenii”. Proiectul de lege nu a avut succes. Dacă delfinii ar fi considerați persoane, cu siguranță ar fi acuzați de abuz și închiși în închisori speciale.