Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CE BOLI GRAVE POŢI LUA DE LA CÂINELE SAU PISICA TA

in Sanatate

Animalele de companie ne aduc multă bucurie, ne alină singurătatea şi ne fac viaţa mai veselă. Dar există şi riscuri, când le creşti aproape de tine, dacă nu le îngrijeşti corect şi nu le vaccinezi.

Numeroase studii arată că animalele de companie sunt un beneficiu pentru sănătatea stăpânilor. Datorită lor, viaţa poate fi mai uşoară, mai echilibrată şi chiar mai lipsită de stres. Mulţi cardiaci care au pisici sau câini au declarat că, datorită acestor animale, sunt mai puţini stresaţi şi tensiunea arterială se păstrează în limite normale. Dar animalele de casă ne pot transmite anumite boli, dacă nu le deparazităm la timp şi dacă nu le îngrijim corect.

BOLI CAUZATE DE PARAZIŢII INTESTINALI

Deparazitarea este deosebit de importantă, atât pentru caini, cât şi pentru pisici. Oricând se pot infesta de la alte animale bolnave, dacă nu sunt deparazitate la timp, iar viermii se transmit şi la om.

  • Viermii inelaţi provoacă dermatomicoză, care se manifestă prin porţiuni sferice roşii la suprafaţa pielii.
  • Viermii rotunzi provoacă la început dificultăţi de respiraţie, probleme digestive, apariţia de sânge în scaun. Ulterior, aceşti viermi pot migra în creier sau în ochi, provocând orbirea.
  • Viermii în cârlig pot rezista multă vreme pe sol, de unde pot fi luaţi de om. Ei provoacă probleme digestive foarte grave, diaree, vomă, sângerări şi crampe abdominale.
  • Giardoza sau infestarea cu giardia se tratează, dar până depistezi cauza, poate da simptome dureroase şi grave şi poate provoca inflamaţii ale stomacului şi ale căilor urinare.

ZGÂRIETURA DE PISICĂ

Dacă pisica ta mai iese pe afară sau nu este îngrijită şi nu i se taie gheruţele la timp, când te zgârie te poţi infecta cu bacteria Bartonella henselae. Aceasta migrează prin sânge şi limfă către ganglioni, se înmulţeşte rapid şi provoacă febră, dureri de cap, oboseală şi stări de dezechilibru.

TOATE BOLILE POT FI PREVENITE PRIN IGIENĂ

Un animal de companie nu trebuie să reprezinte niciun risc pentru familia ta. Dacă atât părinţii, cât şi copiii învaţă să se spele bine pe mâini după ce interacţionează cu animalul, dacă se păstrează curăţenia în casă şi se folosesc mănuşi de protecţie când sunt curăţate fecalele, riscurile se diminuează. De asemenea, copiii trebuie învăţaţi să nu ducă mâna la nas şi la gură când se joaca  afară cu animalele şi să îşi anunţe imediat părinţii dacă au fost muşcaţi sau zgăriaţi în joacă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate