Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce condiţie le pune o localitate franceză imigrantilor!

in Extern

Autorităţile din comuna franceză Charvieu-Chavagneux au anunţat că, deşi sunt deschise pentru ajutorarea refugiaţilor, vor face acest gest doar pentru creştini. Printre argumentele aduse sunt acelea că refugiaţii creştini “nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi nu recurg la decapitarea patronului lor”.

1145

Autorităţile dintr-o comună franceză au anunţat că vor primi refugiaţi, însă cu o condiţie: să fie creştini. Motivul pentru care reprezentanţii localităţii Charvieu-Chavagneux vor să facă o astfel de selecţie este acela că, susţin ei, persoanele creştine „ nu pun în pericol siguranţa celuilalt, nu atacă trenurile înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi nu recurg la decapitarea patronului lor, aşa cum am văzut la câţiva kilometri distanţă de comuna noastră”.

Peste 8.200 de persoanel locuiec în Charvieu-Chavagneux, comună aflată la 16 kilometri de Saint-Quentin-Fallavier, din departamentul Isere, unde Yassin Salhi a încercat să producă o explozie la o uzină, după ce şi-a decapitat angajatorul pe data de 26 iunie, relatează Mediafax, citând site-ul France 3 Rhone-Alpes si preluat de realitatea.net.

În demersul lor, autorităţile din această localitate au făcut referire la apelului Papei Francisc  privind primirea refugiaţilor în sânul familiilor creştine, dar şi la o primisiune a Sfântului Louis, din 1250, de a-i proteja pe creştinii din Orient.

Situaţia nu este, totuşi, unică. Alţi doi primari francezi de dreapta deja au declarat că doresc să primească doar refugiaţi creştini.

Totuşi, premierul Manuel Valls le-a explicat se va face o „triere” în funcţie de religie şi că „dreptul la azil este unul universal”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate