Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce flori rezistă iarna în balcoane?

in Diverse

Puţine sunt plantele de interior care rezistă iarna în balcoanele neîncălzite. Dar te poţi bucura de flori deosebite, dacă vei creşte la ghivece plante obişnuite cu temperaturile scăzute.

În iernile blânde, dacă sunt ferite de ger pe timpul nopţii, pot rezista în balcoane crizantemele, ficuşii bătrâni şi puternici, yucca sau begoniile care pot înflori până în luna decembrie. este foarte important să fie adăpostite de vânturile reci şi să aibă multă lumină. Dar, daca vrei să te bucuri de flori de-a lungul iernii, poţi căuta în magazinele de profil saxifraga la ghiveci, cyclamen, cineraria sau erika, bergenia sau primule. Aceste plante nu sunt deloc sensibile la frig, dar trebuie adăpostite în casă în noptile geroase.

CICLAMELE, BUCHETE DE CULOARE

Iarna este anotimpul în care înfloresc ciclamele şi ajung în toate florăriile. Daca îţi cumperi câteva ghivece, nu trebuie să le aduci în apartament, la căldură. Aerul cald şi uscat ar putea să favorizeze ofilirea florilor. Este mult mai bine să ţii ciclamele într-un balcon închis, adăpostite de curenţi reci, dar la lumină. Se udă moderat şi nu se aplică fertilizatori decât anul viitor, la început de toamnă, pentru a stimula o nouă înflorire. Lumina este foarte importantă şi o temperatură constantă, care să nu depăşească 5-10 grade C.

BERGENIA REZISTA CEL MAI BINE LA FRIG

Înrudite cu saxifraga, bergeniile sunt rezistente la frig şi se pot adapta şi la ghiveci, chiar dacă sunt cunoscute mai degrabă drept flori de grădină. Dacă le cultivi în vase largi de teracotă, să aiba spaţiu pentru frunzele lor mari, şi le ţii la o temperatură medie de 10 grade C, în balcon, pot înflori chiar din luna ianuarie, dacă se bucură de multă lumină şi soare. Trebuie udate rar, doar o dată pe săptămână, iar fertilizatorii se aplică doar toamna, înainte de a apărea noile flori.

SAXIFRAGA TE CUCEREŞTE CU FLORILE EI DELICATE

Plantele din familia Saxifraga iubesc frigul şi se vor adapta foarte uşor într-un balcon rece, peste iarna. Nu au nevoie de căldură sau de soare, ci de foarte multă lumină. Aceste plante sunt cu adevarat speciale şi sunt mai puţin întâlnite în interior. Dar se pot adapta şi la ghiveci dacă au pământ bun, amestecat cu turbă şi câteva pietre printre care să crească tulpinile fragile. pietrele au rol de susţinere, dar sunt şi decorative. În al doilea rând, ele imită spatiul natural al plantei care creşte de obicei pe stâncile de munte. Din luna ianuarie, dacă planta beneficiază de multă lumină, poate face flori delicate roz sau albe, sub formă de mici clopoţei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate