Ce i-a promis Zuckerberg lui Merkel! Atentie la ce scrieti pe Facebook despre REFUGIATI

in Evenimente

Ce se intâmplă dacă scrii pe Facebook despre imigranți

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, sa actioneze impotriva celor care incita la ura fata de imigranti pe reteaua de socializare. Zuckerberg a promis ca nu va sta cu mainile in san.

fb-610x300

Jurnalistii au surprins o conversatie intre Merkel si Zuckerberg, la ONU, in care fondatorul Facebook spune ca „va trebui sa lucram la asta”, cu referire la comentariile de de reteaua de socializare care incita la ura fata de refugiati. Intrebat de Merkel daca va face ceva concret in acest caz, Zuckerberg a spus „da”.

La mijlocul lunii septembrie, ministrul Justitiei din Germania, Haiko Maas, s-a intalnit cu reprezentantii Facebook de la Berlin, dupa ce membri ai unor organizatii de extrema dreapta au postat sloganuri agresive la adresa refugiatilor pe retea. Maas s-a declarat indignat ca nu au fost eliminate imediat de pe Facebook fotografiile si mesajele rasiste, mentioneaza Der Spiegel.

Facebook Germania a anunțat într-un comunicat “trei noi măsuri pentru a face față rasismului pe platforma de socializare”, printre care și un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor.

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care avut recent o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. “Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, “dacă este posibil până la sfârșitul anului”, a adăugat ministrul german.

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să “facă mai mult pentru ca rețeaua să nu devină o curte de recreație pentru extrema dreaptă”.

Grupul german a amintit că șterge “tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate și apelurile la violență”, însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacționează suficient de repede.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.