Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce impact au reclamele TV asupra copiilor mici?

in Stiri online

Atrași de sunetele și ritmurile interesante, de jocurile de lumini și culori, copiii percep reclamele ca pe ceva distractiv. Nu uita totuși că publicitatea televizată formează gusturile și preferințele adolescentului de mai târziu.

Copiii se activează brusc când se dau reclamele la televizor. Cântă și dansează, imită personajele din spoturile publicitare, spre distracția voastră, a celor din familie. Curioși din fire, micuții ajung chiar să copieze anumite gesturi din reclame – și să le aplice în practică în diverse moduri. Într-o zi, o prietenă îmi povestea că băiețelul ei de 6 ani a luat aparatul ei de epilat și l-a încercat pe pisică. Luat la întrebări de mama lui, micuțul a explicat că a vrut să vadă dacă aparatul taie părul la fel de bine ca-n reclamă, informeaza clickpentrufemei.ro

Antrenează-l într-un joc de cunoaștere

Faptul că năzdrăvanul tău este atras excesiv de mult de publicitate nu este automat un lucru rău. Muzica ritmată, personajele care se mișcă rapid, mimica lor – toate asta îi pot părea atractive și haioase. Profită de pasiunea micuțului tău pentru reclame pentru a-l antrena într-un joc de cunoaștere. Comentați împreună spotul publicitar preferat: întreabă-l ce i-a plăcut, ce a înțeles din mesajul transmis. Explică-i și faptul că rolul reclamelor este de a aduce în atenția publică și de a vinde un anumit produs – dar că decide alege, la final, dacă are nevoie sau nu de acel produs. Ai putea chiar să-l întrebi: „Tu cum ai face o reclamă dacă vrei să vinzi jucăria preferată?“. Astfel îi vei stimula spiritul de observație și imaginația.

La masă, cu ochii-n ecran

Multe mămici care vor să-și hrănească copilul fără bătaie de cap dau drumul la televizor în timpul mesei. Cu ochii-n ecran, puștiul stă cuminte la masă și face mai puține mofturi. Totuși, strategia nu e bună, pe termen lung. Adolescentul de mai târziu va sta la masă tot cu ochii-n televizor, mestecând orice, în neștire – o cale sigură către obezitate. Există și alte stratageme prin care-ți poți face micuțul să stea cuminte la masă. Eu, spre exemplu, îi arăt băiețelului meu de 2 ani porumbeii care ciugulesc la geam. Îi spun că el va mânca, sigur-sigur, mai rapid decât ei. Îi inventez tot felul de povestioare care-i fac mai plăcut momentul mesei.

Găsește alternative istețe

Revenind: ce te faci cu un preșcolar care nu înțelege încă sensul unei publicități ? Dar cu un bebeluș, care îți mănâncă toată mâncarea din farfurie doar dacă stă în fața televizorului? Ideal ar fi să-l ferești din fragedă pruncie de expunerea la ecranele TV, tabletă sau telefon. Nu întâmplător, Academia Americană de Pediatrie recomandă părinților să nu-și lase copiii mai mici de 2 ani să se uite la televizor.

Petrece mai mult timp cu copilul tău

Un copil va alege întotdeauna timpul petrecut cu tine în loc coloratelor reclame TV. De multe ori însă îți lipsește energia, după ce vii de la serviciu, ca să te joci cu cel mic. Gândește-te însă că a petrece puțin timp cu el nu ar trebui să fie un efort, ci o plăcere. Stai pur și simplu pe covor și construiți ceva cu cuburi. Pune-i muzică și alcătuiți coregrafii haioase, pregătiți și aranjați masa împreună. Sunt lucruri simple și utile atât pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic cât și pentru starea ta de spirit.

Știai că…

…un studiu european din 2009 a arătat că publicitatea televizată influențează preferințele copiilor între 2 și 11 ani în materie de produse alimentare și băuturi?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate