Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce minuni poate face ciocolata pentru inima ta

in Sanatate

Veşti bune pentru iubitorii de ciocolată. Consumul de ciocolată neagră a fost deja asociat în trecut în mai multe studii de specialitate cu o sănătate cardiovasculară mai bună, deşi nu a fost demonstrată o relaţie strânsă între cauză şi efect.
Acum, cercetătorii britanici de la Universitatea din Aberdeen au dat publicităţii un nou studiu conform căruia ciocolata ajută la bunăstarea arterelor.

Pentru acest studiu, un grup de cercetători britanici s-au concentrat pe analiza corelaţiilor dintre consumul de ciocolată şi sănătatea cardiovasculară a unui grup de 25.000 de bărbaţi şi femei rezidenţi în Norfolk (estul Marii Britanii) în medie pe parcursul a unui deceniu.

Ei au pus în relaţie cantitatea de ciocolată pe care participanţii au declarat că o consumă, cu datele privind sănătatea cardiovasculară: nivelul colesterolului, apariţia accidentelor cardiace şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Din observaţiile cercetătorilor a reieşit faptul că, din punct de vedere statistic, cei care au consumat mai multă ciocolată, au mai puţine probleme cardiace.

„Conform acestui studiu (…), un consum crescut de ciocolată de până la 100 de grame pe zi este asociat cu un risc mai mic de boli coronariene şi de accident vascular cerebral (…)”, au declarat cercetătorii într-un articol publicat online în revista britanică de specialitate ‘Heart’.

Însă echipa de cercetători condusă de profesorul Phyo Myint de la Universitatea din Aberdeen recunoaşte şi faptul că toţi cei care mănâncă mai multă ciocolată sunt în medie mai tineri, au mai puţină grăsime, sunt mai sănătoşi şi practică mai mult sport. De aceea, este mult mai posibil ca acest stil de viaţă sănătos, poate mai mult decât consumul de ciocolată să contribuie mai mult la sănătatea inimii.

De asemenea, cei care ştiu că sunt expuşi riscului de boli cardiovasculare pot avea tendinţa să limiteze consumul de ciocolată considerând că adoptă o dietă mai potrivită, au observat cercetătorii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate