Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce minuni poate face un pahar de apă caldă cu lămâie

in Sanatate

S-a vorbit mult despre beneficiile lămâiei pentru organismul şi sănătatea noastră. Specialiştii vin cu veşti şi mai bune: un pahar de apă caldă cu lămâie pe stomacul gol poate face minuni pentru sănătate şi siluetă în acelaşi timp. Este vorba despre concluzia la care a ajuns nutriţionistul american Ann Louise Gittleman.

Această combinaţie inedită, de apă caldă cu lămâie, poate fi benefică pentru organism în mai multe moduri, notează Dcnews.ro. Astfel vă poate ajuta la pierderea greutăţii, îmbunătăţeşte digestia, sporeşte conţinutul şi aportul de vitamina C.

În ce constă de fapt această dietă? Dimineaţa, înainte de masă, putem înlocui cafeaua, de exemplu, zilnic cu un pahar cu apă caldă, la temperatura corpului, băut cu înghiţituri mici, timp de o săptămână. Pentru a-i da un gust mai bun, se poate adăuga o felie de lămâie.

Constipaţia are drept cauză, în majoritatea cazurilor, lipsa de apă din organism. Foarte des se întâmplă ca persoanele care suferă de constipaţie să spună că nu pot bea apă, de unde şi această problemă. Însă, consumul de apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol, stimulează mişcările intestinale, favorizând astfel eliminarea cu uşurinţă a materiilor fecale şi prevenind apariţia balonării.

De asemenea, apa caldă are efecte benefice asupra funcţiei renale şi gastro-intestinale, accelerează metabolismul şi topeşte ţesutul adipos, controlând în acelaşi timp senzaţia de foame, dacă este asociată cu lămâia, care conţine pectină. Combinaţia de apă caldă cu lămâie creează un mediu alcalin în organism, iar acesta previne apariţia inflamaţiilor şi a bolilor asociate.

Spre deosebire de apa rece, care duce la acumularea de grăsime în intestine, apa caldă, datorită efectului de stimulare a circulaţiei sângelui, este indicat şi pentru ameliorarea durerilor de cap. Printre alte motive pentru care este bine să bem apă caldă este că aceasta are efecte detoxifiante şi poate reda luminozitatea şi strălucire pielii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate