Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce mirosuri grele anunta pericole grave in casa?

in Diverse

Detectoarele de gaz si de fum sunt o investitie renabila. Te pot salva de la o tragedie cu urmari catastrofale. In lipsa lor, insa, bazeaza-te pe nasul tau fin si nu neglija mirosurile stranii pe care le simti in casa. Si fumul si mirosul de gaz metan, dar si izul de mucegai sau de tutun sunt avertismente ca in locuinta ta pot aparea oricand pericole la care nu te gandesti. Un incediu, provocat de scurgerea de gaze sau de un scurtcircuit, iti distruge nu numai locuinta, dar poate pune in pericol intreaga familie.

TUTUN INVECHIT! Ai observat, poate, ca in camerele de hotel ocupate de fumatori mirosul de tigari persista, chiar daca se face curatenie. Fumul de tigara intra in mobilier si in pereti, in draperii, in tapiseria canapelei sau in covoare. Exista cel putin 11 substante cancerigene in fumul de tigari care se acumuleaza in casa, chiar daca tu ai impresia ca l-ai eliminat facand curatenie generala. In realitate, el nu poate fi indepartat decat daca zugravesti si speli totul. Atentie! copiii sunt cei mai expusi riscului de a deveni alergici intr-o casa de fumatori, din cauza fumului de tigara care persista pe obiecte si pereti.

FUM! Un miros puternic de fum reprezinta un pericol imediat, dar chiar si un iz mai slab de fum trebuie sa te puna in alerta. Daca simti miros de fum si stii ca nu ai ars nimic in cuptor, este posibil ca un fir din instalatia electrica sa fi luat foc. De obicei, acest lucru se intampla cand bagi in priza un aparat si se produce un scurtcircuit. Atentie! scoate toate aparatele din priza si cheama un electrician. Incearca sa iti dai seama de unde vine mirosul si urmareste prizele si intrerupatoarele, pe unde se poate strecura fumul.

GAZ METAN! Gazele naturale nu au miros, sunt iodore si imposibil de depistat, daca nu s-ar adauga mercaptan. Este o siguranta organica, derivata a hidrogenului sulfurat, cu un miros neplacut din casa. Cand aprinzi aragazul, mercaptanul se simte imediat si toata lumea recunoaste mirosul lui greu. Dar, daca intri in casa si simti acest miros, fara sa fi aprins nimeni aragazul, exista pericolul ca teava de gaze sa aiba o fisura sau sa fi uitat cineva butonul de la aragaz deschis. Atentie! nu aprinde lumina, nu scapara niciun chibrit. Deschide larg ferestrele si verifica daca toate butoanele aragazului sunt bine inchise. Cheama un instalator sa verifice daca instalatia de gaze are probleme si repar-o.

MUCEGAI! Daca intri in bucatarie in baie sau chiar in dormitor, dupa ce nu ai mai aerisit aceste camere de cateva ore, si simti miros de mucegai, ia masuri imediat, ia masuri imediat. Este posibil sa ai o teava de apa fisurata care picura si favorizeaza aparitia mucegaiului. Este posibil sa ai si igrasie, daca peretii sunt umezi si casa nu este bine izolata. Atentie! gaseste zona infestata cu mucegai si curata totul cu o solutie pe baza de clor. Daca mucegaiul nu este vizibil, este posibil sa fie in zugraveala, pe sub mobile sau pe sub pat. Cea mai buna solutie este sa cureti zugraveala mucegaita pana la placa, sa dezinfectezi si sa lasi peretii sa se usuce cateva zile, inainte de a zugravi din nou.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate