Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce parte a creierului folosești preponderent. Asta te ajută să îți dezvolți unele talente sau să îți alegi meseria potrivită.

in Diverse

Când vine vorba de cunoașterea personalității, este important să știi ce parte a creierului folosești preponderent. Asta te ajută să îți dezvolți unele talente sau să îți alegi meseria potrivită.  Testul următor te va ajuta să îți dai seama ce emisferă folosești preponderent. Test de personalitate publicat în The Daily Mail și probat de specialiștii de la Universitatea Yale.  Tot ce trebuie să faci este să privești imaginea de mai jos timp de 30 de secunde.

emisfere-cerebrale-test-femeie-balerina

În ce sens s-a mișcat femeia?

Dacă ai văzut-o mișcându-se în sensul acelor de ceasornic înseamnă că folosești preponderent partea dreaptă a creierului. Dacă s-a mișcat în sensul invers al acelor de ceasornic înseamnă că folosești preponderent partea stângă a creierului.

Dacă ai văzut femeia mișcându-se în ambele sensuri ești unu dintre cei aproximativ 14%. După un studiu de 5 ani, experții de la Yale au ajuns la concluzia că cei care reușesc să vadă femeia în timp ce schimbă direcția de rotire au un IQ de peste 160, ceea ce înseamnă aproape un geniu.

LEGENDĂ:

EMISFERA STÂNGĂ este sediul limbajului, cuvântului, implică aspectele lingvistice ale scrierii, este sediul calculului logic, cifrelor, raționamentelor, capacității de analiză și abstactizare. Prin ea, orice percepție se traduce în reprezentare logică, semantică și fonetică. Emisfera stângă este logică, rațională, matematică, aristotelică, științifică, calculată.

Persoana dominată de emisfera stângă comunică cu exteriorul pe baza unui cod logico-analitic, are gust pentru dicționare, vocabular, are grijă de a numi obiectele si clasele, preferă detaliile, prezintă logic faptele, are preferință pentru relațiile cauzale unilaterale (cauză – efect), posedă arta de a structura frazele. Ea caută de asemenea să aibă explicații pentru orice, gândirea fiind metodică și structurată. Inexplicabilul pentru astfel de persoane este o slăbiciune.

Profesiile care implică folosirea preponderent a emisferei stângi sunt: inginer, tehnician, economist, administrator, medic, jurist, informatician, chimist, matematician;

EMISFERA DREAPTĂ este sediul gândirii fără limbaj, al înțelegerii nonverbale, al recunoașterii formelor, percepțiilor spațiale. Ea este responsabilă pentru tonul și intonațiile vocii, pentru ritm, muzică, imaginație, simțul culorilor, visării. Emisfera dreaptă este intuitivă, ilogică, irațională, poetică, platonică, imaginativă, romantică, mitică, religioasă.

Persoana preferă să aibă cât mai multe analogii, scheme în abordarea universului, sintetizând și exprimând rezultatele cunoașterii în imagini. Imaginația și intuiția își au locul în această emisferă, care este sediul competenței artistice și muzicale. Imaginația creatoare afectivă își are sediul în această emisferă. Persoana cu această emisferă dominantă are o memorie video spațială, preferând o abordare intuitivă, interactivă sintetizând relațiile între obiecte, folosind asociațiile de idei, reconstituind informațiile într-un tot unitar. Persoana judecă lucrurile în dependență de context, neizolat.

Profesiile care implică folosirea preponderent a emisferei drepte sunt: muzician, dansator, scriitor, artist, poet, psiholog, sculptor, expert in relatii umane, filozof (fondator de sistem), manager, actor.

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate