Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce peșteră din România ar putea intra in topul celor mai frumoase pesteri din lume?

in Turism

Cele mai frumoase peşteri din lume, într-un top realizat de Orbitz Travel, ne lasă să descoperim o fascinantă lume subterană. Alături de acestea ar putea sta, fără îndoială, şi una dintre cele mai frumoase grote din ţara noastră, Peştera de Smarald din judeţul Vâlcea.

Lumea din interiorul pământului nu este întotdeauna atât de întunecată pe cât ne imaginăm, iar cele 11 peşteri ascunse în lacurile, junglele şi munţii de pe întreg globul pământesc reprezintă dovada incontestabilă că există locuri pe cât de adânci şi de ascunse, pe atât de magice şi de strălucitoare.

Peştera Batu din Kuala Lumpur, Malaezia

Peştera Batu te adânceşte în caverna sa, veche de 400 de milioane de ani, nu înainte însă de a trece de o intrare “altar” şi de statuia zeităţii hinduse Murugan. La peşteră se poate ajunge cu uşurinţă luând trenul din Kuala Lampur, însă pentru a ajunge în interior va trebui ca mai întâi să urcaţi cele 272 de trepte.

Batu.Caves_.original.1795-650x406

Peştera Blue Ice – Skaftafell, Islanda

Gheţarul Svínafellsjökull din Islanda poate părea imposibil de pronunţat, şi mai are şi un interior incredibil. Este fascinant, având pereţi de gheaţă de un albastru-translucid, care s-au format cu ajutorul ploii şi al zăpezii topite, greutatea gheţii forţând în exterior bulele de aer.

Skaftafell-ice-cave-36-650x431

Peştera în mare Beagil – Algarve, Portugalia

În fapt este o grotă şi, cu siguranţă, este uimitoare. Se poate ajunge la ea doar pe apă, bărcile şi caiacul fiind cel mai des utilizate. Este recomandat să intraţi şi să ieşiţi din ea în timpul refluxului.

ikABExsELT0-650x434

Peştera Waitomo Glowworm – Waitomo, Noua Zeelandă

Ca şi cum Noua Zeelandă nu era deja suficient de atrăgătoare, mai este şi ţara celor mai interesante fenomene naturale – Peştera Waitomo Glowworm. Această cavernă este luminată de milioane de insecte fosforescente, ceea ce-i conferă un aspect nepământean. Peştera şi ecosistemul ei delicat sunt bine protejate, astfel că un număr limitat de oameni are voie să o viziteze pe durata unei zile.

nz121867-70d6-650x434

Peştera Tham Lot – Mae Hong Son, Tailanda

Intrarea în peştera Tham Lot are înălţimea a cinci etaje. Cu cât avansaţi în interiorul peşterii, pe jos sau cu caiacul de-a lungul râului Nam Lang, veţi trece pe lângă caverne mari cu tavane acoperite de stalactite şi stalagmite.

2224-151023153219-50-433x650

Peştera de marmură – Patagonia, Chile

Peste şase mii de ani de ciocniri ale valurilor au creat o privelişte rar întâlnită, în mijlocul lacului chilian General Carrera. O peşteră glaciară se ridică deasupra apei, dar ceea ce se află dedesubtul ei reprezintă atracţia principală: camere de marmură care se arcuiesc cu graţie deasupra apelor cristaline.

13-650x433

Alte peşteri , catalogate printre cele mai frumoase, din jurul lumii, prezentate de Orbitz Travel, sunt:peştera Reed Flutedin Guilin, China; peştera Cango din Vestul oraşului Cape, Africa de Sud; peştera Fingal din Staffa, Scoţia;peştera Son Doong din Quang Binh, Vietnam şi parcul naţional CaverneleCarlsbad din New Mexico.

O altă minune a naturii, care s-ar putea situa alături de cele menţionate fără a fi cu nimic mai prejos, se află chiar în România. Este vorba despre Peştera de Smarald sau Peştera Lacului Verde. Situată într-un canion spectaculos – Canionul Cheii din judeţul Vâlcea – peştera se regăseşte în peretele vestic al Muntelui Stogşoare, la o altitudine de aproximativ 990 m, potrivit publicaţiei ramnicuvalceaweek.ro. FOTO skytrip.ro

ochiul-de-smarald-inchis-in-piatra-pestera-lacul-verde-875-650x379

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate