Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce să faci la cumpărături pentru a cheltui de două ori mai puțin

in Diverse

Atunci când mergem la cumpărături suntem acaparați de un impuls aproape malițios de a cheltui chiar și ultimul ban din buzunar.

Dar există o rezolvare în acest sens. Psihologii au dezvăluit trucurile prin care putem cheltui mult mai puțin atunci când ieșim la shopping:  

Testează-ți dorința

Cu alte cuvinte, nu acționa la primul impuls. Dacă vezi ceva care-ți place foarte mult și care costă o avere, acordă-ți un răgaz de 20 de minute în care să fii ocupat cu altă activitate. După acest timp, gândește-te dacă mai vrei acel produs. Dacă nu mai ești atât de interesat de el, înseamnă că totul a fost doar o dorință de moment.

Gândește-te dacă nu cumva ai deja un produs asemănător

„Nu este neobișnuit ca oamenii să cumpere lucruri noi pentru că au atât de multe încât nu pot vedea ce le lipsește”, afirmă un psiholog. Acesta ne recomandă să renunțăm la ceea ce este cu adevărat nefolositor o dată la câteva luni, când ar trebui să reorganizăm spațiile de depozitare. Astfel, vom putea face un inventar corect al tuturor produselor pe care le deținem.

Folosește toate produsele pe care le cumperi

Multe persoane refuză să folosească lucrurile care le plac cel mai mult. De ce? Adesea, pentru că vor să protejeze aceste produse, deoarece le îndrăgesc atât de mult încât nu vor să se uzeze repede. În loc să folosească aceste obiecte,  cumpără o mulțime de alte lucruri mai ieftine pentru a le utiliza zi de zi.  Abordarea este greșită și ne golește semnificativ portofelul, mai ales dacă produsele care ne plac – și pe care apoi nu le folosim – sunt scumpe.

Nu cumpăra pachete de tipul ”2 plus 1 gratis”

De cele mai multe ori, aceste oferte sunt o capcană – de obicei ți se oferă gratis produsul cel mai ieftin, iar tu cazi în capcana de a cumpăra un produs scump de care nu prea ai nevoie doar pentru a-l primi pe cel ieftin în dublu exemplar.

Sursa: jurnalistii.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate