Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce sa nu bem?

in Curiozitati

femeie-bea-apa-shutterstock

Nu substitui apa cu urmatoarele variante enumerate mai jos iar daca vreodata vei fi pus in situatia de a ramane fara rezerva de apa, retine sfaturile urmatoare:
Omul lipsit de apă face orice ca să bea. Înnebunit de sete, el poate ajunge să înghită chiar benzină, lichid antigel din radiatorul maşinii sau apă de mare. Chiar dacă ai la îndemână lichide ce par bune de băut, stăpâneşte-te şi nu te repezi să bei orice!
REGULI DE BAZA:
Nu bea cu înghiţituri mari. După o lipsă mai îndelungată de apă, la început bea câte puţin.
Nu bea apă de mare, deşi ispita va creşte şi tot creşte. Oricâte sfaturi sau informaţii ar fi primit, naufragiatul chinuit de sete începe să gândească tot felul de năzbâtii: poate că el este altfel decât ceilalţi oameni, poate nu va păţi nimic dacă bea apă sărată. Doar şi alţii au băut tot felul de lichide – şi au supravieţuit. Şi la urma urmelor, fie ce-o fi … şi bea (poate chiar accidental).
La început i se pare că a câştigat. Saramura îl răcoreşte, îl înviorează, îl alină şi uşurarea pare că durează un timp, până ce i se face din nou sete – şi bea din nou. Şi din nou.
Setea de dinainte de a bea, oricât era de mare, creşte acum la dimensiuni de neînchipuit. Şi nechibzuitul acum rău bolnav, cu pulsul accelerat, limba umflată, pielea albastră, ochii holbaţi, surd, inconştient – va muri delirând.
Nu bea apa de mare, accelereaza deshidratarea si cauzeaza moartea , apa din mare sarata (Datorita continutului de NaCL ridicat) nu face alceva decat sa accentueze senzatia de sete, chiar daca la inceput iti da impresia ca potoleste setea in acest fel capeti senzatia ca nu te saturi niciodata
Apa de mare poate fi folosită, însă numai la: răcorirea corpului încins; comprese răcoritoare pentru ochii orbiţi de soare, clătirea huselor, recipienţilor, vaselor cu o crustă de sare pe ele, când se anunţă o ploaie şi vrei să aduni apă cu cât mai puţină sare în ea, dar să nu bei niciodată apă din mare
Urină: conţine prea multe săruri si substante periculoase pentru organism (nu va luati dupa Bivolaru J ) este posibil asa ceva doar in conditiile cand organismul a fost curatat prin post indelungat, de exemplu 30-40 zile nimic de mancare, clisma zilnica cu ceai de rostopasca sau apa distilata, daca se bea 2-3 litri de apa de izvor pe zi deabia atunci se elimina toate toxinele si otravurile produse de acidul gastric sau de fiere si organismul devine curat, atunci si urina este si ea curata (Dar mai bine excludem varianta asta)
Urina iţi măreşte setea. Foloseşte-o doar la îmbibarea unei cârpe cu care să te ştergi pe corp pentru a te răcori pe vreme călduroasă daca alta sursa de apa nu exista sau ca să-ţi încălzeşti pielea îngheţată de ger.
Alcoolul nu se bea niciodată, nici un fel de băuturi alcoolice. Ele extrag apa din organele vitale pentru a se digera. În plus, oricât de puţin alcool poate provoca şi acţiuni nechibzuite sau periculoase în situaţiile critice de supravieţuire. Alcoolul reduce capacitatea de efort, te face să percepi greşit distanţa, înălţimea, adâncimea Alcolul deschidrateaza si mai tare corpul, alcoolul scade capacitatea de a rationa a individului, diminua capacitatea de efort, conduce la incoordonare motorize si accentueaza si mai tare starea de deshidratare. Ca sa  nu mai vorbim, ca individul in cauza poate adopta un comportament antisocial, ş.a.m.d.
Sangele este sarat si este considerat mancare, dar necesita lichid in plus (Consum de apa) , pentru a fi digestibil, si poate transmite multe boli, si Dumnezeu a zis in Biblie: Sa nu bem sange ca este un pacat mare.
Apa din acumulatorii cu plumb conţine acid sau plumb, ambele otrăvitoare. Suc de peşte: multe lichide extrase în acest fel sunt periculoase.
Apa din topirea zăpezilor, şuvoiul de apă topită din zăpada sau gheaţa de pe munte, care se scurge la vale, conţine impurităţi rezultate din sfărmarea şi măcinarea pietrelor. Dar nu renunţa, mai caută, în aceleaşi zone se găsesc de obicei izvoare, pâraie sau ochiuri cu apă curată.
Pe cât posibil nu bea decât apă fiartă, dezinfectată, filtrată: Stiu ca in multe filme de aventura eroii principali ajung sa consume acest lichid din surse foarte dubioase; totusi acolo este vorba doar despre un film de aventura; in realitate lucrurile se pot desfasura mult mai dramatic, iar o sursa de apa contaminata, poate conduce chiar la decesul celui care o consuma..
Nu consuma niciodata lichide: Din sticle sau recipiente neetichetate, din surse urat mirositoare sau cu aspect care lasa de dorit.
Nu bea apa cu miros sau gust rău, cea în care sunt cadavre, sau din apropierea lor, cea acoperită cu o pojghiţă uleioasă sau lăptoasă.
Sucuri extrase din plante sau animale: dacă sunt lăptoase, sărate, cu gust de săpun – Nu se beau deloc plantele care au aspect laptos (excepţie: laptele nucii de cocos se bea)
Apa din balti lacuri: Murdara nefiltrata sau nefiarta.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate