Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce se ascunde în spatele francmasonilor? Care este motivația lor?

in Curiozitati

Istoricii români și francezi susțin că majoritatea revoluționarilor și a fondatorilor României au fost masoni. Vasile Alecsandri, Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu și lista poate continua. Până în anul 1938, în București a existat o stradă a francmasonilor, actuala Mircea Vulcănescu.

Istoricul Radu Comanescu susține că Balada meșterului Manole atestă existența unor corporații de zidari de biserici. Sacrificiul consimțit al Anei, pentru ca biserica să dureze, este un mit întâlnit la masoni, susține Mircea Eliade. Marea Lojă Masonică este creată în Londra, în 1717. În anul 1734, la scurt timp după înființarea lojei, masonii își fac apariția în Valahia.

Masoneria a fost înființată în România de către Antonio Maria del Chiaro, italian, secretarul lui Constantin Brâncoveanu. Prima lojă masonică a fost la Brașov, mai târziu la Sibiu, după care la București. Începând cu anul 1938, Ion Antonescu interzice masoneria în România. Clandestin, masoneria a continuat să existe în asociații care mascau acest lucru. În 27 decembrie 1989, în București, pe strada Radu de la Afumați, a avut loc o ședință secretă, în care s-au pus la punct toate mijloacele prin care trebuia să fie adusă mișcarea masonică în România.

În octombrie 1990, la Paris, diaspora împreună cu câțiva intelectuali din România, pun bazele Marii Loje Naționale din România, a cărui mare maestru a fost Alexandru Paleologu. În prezent sunt peste 20 de loje masonice în România, cu aproximativ 15000 de persoane membrii.

Ce se ascunde în spatele francmasonilor? Care este motivația lor?

Specialiștii vorbesc despre influența covârșitoare pe care masonii au avut-o în istorie, momente importante din istorie sunt influențate sau declanșate de masoni, arhitectură, orașe întregi au fost construite după modele și simboluri masonice. Privit din avion, orașul Washington are străzile în formă de compas sau echer, simboluri masonice. Majoritatea clădirilor importante din Washington au forma unei pentagrame, un alt simbol masonic. Misterul care s-a creat în jurul acestor loji, ritualurile secrete, au dus la o serie de teorii ale conspirației, care s-au țesut în jurul lojelor masonice.

Mișcarea masonică este profund anticlerică, este republicană, întâlnim un amestec de mituri ale Antichității cu cele moderne, simbolismul misterios, iluminism și ezoterism, pozitivism științific, libertatea gândirii, toleranța, sunt câteva din marile secrete. Ritualurile masonice se bazează pe simboluri ale construirii și zidirii. Busola reprezintă imparțialitatea și înțelepciunea, linia de plumb reprezintă echilibrul, maneta reprezintă puterea.

Templul lui Solomon este considerat de masoni perfecțiunea. Gradele în masonerie sunt ucenic, calfă și maestru. Femeile au fost puțin prezente în mișcarea masonică. Prima femeie mason a fost Elisabeth Aldworth, care a aderat la mișcarea masonică în 1712. O perioadă lungă de timp, prezența femeilor în mișcarea masonică a fost interzisă. Ne putem întreba de ce femeile au fost excluse secole de-a rândul din tot ceea ce a însemnat mișcări importante ale umanității?

Extrapolând, ne putem întreba care este locul și rolul femeii în religie? Femeia este doar purtătoarea lui Christos, este mama sau soția și atât. Și în creștinism ca și în religia musulmană femeia este în afara sistemului religios. Ea este supusa, credincioasa, mama sau soția care poate intra într-o biserică sau moschee numai cu capul acoperit.

În Biblie se spune că Iisus este stăpânul oamenilor, bărbatul este stăpânul femeii, iar Dumnezeu este stăpânul lui Iisus. În masonerie ca și în religie toate miturile sunt masculine, femeia fiind exclusă.

Acest subiect deranjant pentru unii, îl vom aborda altă dată.

sursa: efemeride.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate