Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce terapii te ajută în funcţie de data naşterii

in Sanatate

Sănătatea şi vitalitatea organismului nostru sunt influenţate de moştenirea genetică pe care o primim de la părinţi, dar şi de anotimpul în care venim pe lume, inclusiv de vremea din ziua naşterii.

Ştim din bătrâni cât de mult ne influenţeaza vremea sănătatea. Nu mai este niciun secret pentru nimeni că te doare capul când se apropie ploaia, că îţi scade tensiunea arterială când scade şi presiunea atmosferică sau că umiditatea aerului provoacă dureri de articulaţii. Organismul nostru este profund influenţat de vreme, oricât de robuşti şi de sănătoşi am fi. Iar această influenţă începe chiar din prima zi în care venim pe lume.

DE CE E IMPORTANTĂ DATA NAŞTERII

Condiţiile meteorologice, lumina soarelui sau presiunea atmosferică influenţează anumiţi neurotransmiţători chiar din primele zile de viaţă, dupa cum au demonstrat studiile ştiinţifice. Persoanele care se nasc primavara sau vara, în perioadele calde şi însorite ale anului, au un tonus ridicat, sunt mai deschise şi mai optimiste şi se bucură de mai multă vitalitate. În schimb, persoanele născute în zilele reci şi întunecoase de iarnă sunt mai predispuse depresiilor şi prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire. Tot anotimpul în care ne naştem influenţează şi nutrienţii pe care îi primim, deoarece hrana mamei diferă de la un sezon la altul, dar şi tipurile de agenţi patogeni la care ne expunem când sistemul imunitar este în formare. Luând în calcul toate aceste influenţe, pentru fiecare dintre noi există o serie de terapii complementare şi tratamente naturiste care ne ajută să ne protejăm sănătatea şi să ne ferim de riscuri, în funcţie de anotimpul în care ne-am născut. Iată care sunt acestea dacă te-ai născut…

PRIMĂVARA

Persoanele care vin pe lume primăvara au în general un temperament sangvin, sunt mai emotive, impulsive şi dinamice. ele trăiesc intens clipa, se bucură de viaţă, dar au şi schimbări bruşte de atitudine, care le consumă energia. Sunt mai predispuse la afecţiuni ale sistemului nervos şi ale sistemului digestiv, pot avea probleme cu tensiunea, dureri de cap şi migrene în momente neaşteptate. De aceea, pentru ele, cele mai potrivite terapii complementare sunt acupunctura, aromaterapia, meloterapia şi masajul pentru destindere şi echilibrarea energiilor. Dintre leacurile naturii, cele mai bune sunt plantele medicinale amărui sau cele care au arome puternice, precum păducelul, menta şi levănţica.

ceai-de-lavanda

VARA

Lumina şi soarele de vară ajută sistemul imunitar, organismul e mai robust şi mai rezistent. cu toate acestea, temperaturile ridicate îi pot afecta pe cei care se nasc în perioadele caniculare. Persoanele născute vara se bucură în general de o sănătate bună, dar pot avea probleme cu stomacul, cu pieptul şi cu inima, dar şi cu sistemul nervos. Temperaturile ridicate pot afecta activitatea cardiacă şi pot favoriza afecţiuni ale sistemului digestiv în perioadele de stres. Majoritatea celor născuti vara au un temperament coleric. Au nevoie de sport şi de reflexoterapie pe termen lung. De asemenea, sunt indicate curele cu ape mineralizate, mai ales pentru cei care au probleme cu stomacul, precum şi tratamente cu extracte din flori medicinale.

shutterstock-6481264

TOAMNA

Studiile au demonstrat că persoanele născute toamna sunt cele mai robuste şi că se adaptează mai uşor la schimbările majore care ar putea provoca probleme de sănătate. În general, au temperament flegmatic, sunt răbdătoare, echilibrate, moderate şi active. Cei care fac sport şi mişcare în mod regulat sunt conştienti de faptul că trebuie să îşi protejeze sănătatea şi rareori se întâmplă să aibă de suferit. Dar există şi pentru ei anumite riscuri, iar afectiunile la care sunt predispuşi în general sunt cele renale, urinare, dar şi ale organelor sexuale. Pentru ei sunt indicate tratamentele bine dozate cu miere, polen sau propolis, leacurile din plante aromatice precum rozmarinul sau salvia, dar şi băile termale.

646x404-1

IARNA

Rezistenţi la frig, dar mai sensibili în perioadele de tranziţie de la un anotimp la altul, cei născuţi iarna au probleme cu umiditatea excesivă, dar şi cu temperaturile prea mari în timpul verii. Sunt mai predispuşi la boli de piele şi infecţii virale, iar oasele şi articulaţiile reprezintă de obicei punctul lor slab. Pentru ei sunt indicate tratamente cu lumină polarizată, cromoterapia, dar şi acupunctura. Dintre leacurile naturale, cele mai eficiente sunt ceaiurile şi produsele din fructe de pădure, precum socul, păducelul sau afinele, care se pot consuma şi proaspete. De asemenea, kinetoterapia este recomandată pentru persoanele în vârsta care au probleme de mobilitate.

29780907_ml

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate